nlc.hu
Szabadidő

1000 eurót találtak a müncheni főpályaudvaron, meglett a pénz gazdája is.

1000 eurót találtak egy pályaudvaron, hihetetlen vége lett a sztorinak

A müncheni főpályaudvar betonján hevert a pénz.

Egy 48 éves férfi ezer eurót, tehát közel négyszázezer forintot talált szerdán a müncheni főpályaudvarnál a földön.

A sztori eddig nem is annyira izgalmas, a becsületes megtaláló viszont leadta a pénzt a rendőröknek – írja a 444. A zsaruk ezek után alaposan átnézték a környék térfigyelő kamerái által rögzített felvételeket.

Nem hiába kerestek, mert kiderült,

hogy az öt darab 200 eurós bankjegy egy 67 éves nő ruhájából esett ki. A nő pedig akkor vesztette el a summát, amikor egy éppen Svájcba induló vonathoz szaladt. A rendőrök ezek után felhívták a mozdonyvezetőt, aki tájékoztatta az esetről a vonaton utazó nőt. Ő pedig Svájcból való hazatérése után a Hauptbahnhof utasforgalmi irodájában kaphatja majd vissza a pénzt.

Egy másik német is becsületes volt, őt gumicukorral “fizették ki”:

A 38 éves frankfurti férfi éppen hazafelé utazott édesanyjától, amikor a peronon meglátott egy papírdarabot. Mint kiderült egy csekkről van szó, amit a Haribo számára állított ki a Rewe német szupermarketlánc több mint 4,63 millió euróról (vagyis 1,885 milliárd forintról).

A becsületes megtaláló azonnal értesítette a céget a történtekről, és azt kérték tőle, hogy semmisítse meg a csekket. A férfi eleget tett ennek, és fotót is küldött arról, teljesítette a kérésüket. 

Pár nappal később kapott egy dobozt, benne a hat csomag gumicukorral,

amit a férfi nem tartott valami nagyvonalú ajándéknak. A Haribo szerint viszont ennyi jár neki.  „Mivel ez egy névre szóló csekk volt, a cégünkön kívül senki más nem válthatta volna be, ezért a szokásos köszönőajándékunkat küldtük el neki” – jelentették ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top