nlc.hu
Szabadidő

Az autista golf-csodagyerek

Egy 12 éves autista fiú nyerte meg a golfbajnokságot, pedig szinte csak most kezdte a sportot

Kölcsönkapott ütőkkel és kosárlabdacipőben játszott.
golf

A 12 éves Bayleigh Teepa-Tarau megnyert egy nemzeti golftornát Új-Zélandon, annak ellenére, hogy egész életében mindössze három teljes kört golfozott. A golf-csodagyerek kölcsönütőkkel, kosárlabdacipőben játszott az ország legrangosabb, 11-13 évesek számára rendezett megmérettetésen. Lenyűgöző teljesítményt nyújtott, pedig csupán pár hónapja kezdett golfozni. Az egyik tanára, Whetu Wiremu vette észre, hogy a kamasz imád botokat lengetni, ezért azt javasolta neki, hogy próbálja ki a golfot. 

Nyilvánvalóan Bayleigh nem ismeri a golfozás technikai alapjait. Az a játéka, hogy felemelkedik és eltalálja a labdát. Szóval nagyjából ezt csinálja. Nem aggódik amiatt, hogy rossz vagy jó lövést csinált-e, vagy túl sok időbe telik-e egy-egy lövése. Egyszerűen imádja a sportot, és szerintem éppen a szenvedélye miatt golfozik ilyen jól” – mesélte róla Wiremu.

Bayleigh azóta hadonászik botokkal, mióta járni tud. Wiremu sokat küzdött azért, hogy a tini belevágjon a sportba, de a munkája meghozta gyümölcsét, hiszen a fiút már most golf-csodagyerekként tartják számon. Tanára szerint valójában az autizmusa segítette a legutóbbi versenyen.

Nem igazán zavarja túlságosan, ha elszúr egy ütést. Egyszerűen szeret ütni, és nem tudja, mennyire jó ebben” – dicsérte Wiremu.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top