nlc.hu
Szabadidő

Kvíz a TikTok szlengjeiből

Kvíz: Okosabb vagy TikTokból, mint Martin Scorsese?

Martin Scorsese lánya letesztelte az apja tudását a TikTok-szlengekből. Te jobban teljesítenél a legendás rendezőnél?
Martin Scorsese és a lánya

Francesca Scorsese egy igazi ajándék az emberiségnek. Na jó, az internet filmrajongó népének legalábbis biztosan. Rendszeresen oszt meg a TikTokon videókat az édesapja, Martin Scorsese főszereplésével, így bepillantást nyerhetünk az élő legenda hétköznapjaiba. Scorsese egyébként annak ellenére, hogy 80 éves, nagyon is képben van a legtöbb netes trenddel. Ezt bizonyítja az is, hogy teljesen tisztában volt az állítólagos „elveszett filmje”, a Goncharov létezésével. Sőt, mint ahogy azt Francescának köszönhetően megtudtuk: abszolút benne volt a viccben. 

Na de vajon benne van annyira az internet körforgásában, hogy ismerje a TikTok legnépszerűbb szlengjeit? Ezt igyekezett legutóbbi videójában kideríteni Francesca. A kérdés pedig teljesen jogos: a TikTok ugyanis egy komplett saját nyelvet alakított ki, amit nem mindannyian beszélünk. A Z generáció nagy részének azonban beépült a szókincsébe a legtöbb kifejezés (mi több: némelyekből konkrét jelenségek lettek), ezért Scorsesének is érdemes lépést tartania a trendekkel, ha tudni akarja, miről magyaráz a lánya. Lássuk, te mennyire vagy otthon ezekben a szlengekben! (Mielőtt nekiállsz a kvíznek, szólunk, hogy Francesca tesztjéből néhány kifejezést kicseréltünk olyanokra, amiket itthon gyakrabban használunk.)

Okosabb vagy TikTokból, mint Martin Scorsese?

Martin Scorsese és a lánya

Elboldogulsz a TikTok angolszász világában?

A kvíz kitöltése után pedig nézd meg, hogy teljesített Scorsese:

@francescascorsese

He lowkey slayed. #fyp #martinscorsese #dadsoftiktok #dadguesses

♬ original sound – Francesca

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top