nlc.hu
Szabadidő

Taylor Swift jobban keres Mészáros Lőrincnél

Taylor Swift turnéja kétszer annyit hozott, mint Mészáros Lőrinc teljes vagyona

Mészáros Lőrinc ugyan a leggazdagabb ember Magyarországon, de vannak, akik még nála is gyorsabban gyarapítják a vagyonukat, és még csak nem is üzletemberek: Taylor Swift kizárólag az Eras turnéval kétszer annyit tehet zsebre, mint Mészáros teljes vagyona.

Magyarország jelenleg Azahriah lázban ég, hiszen ép ésszel szinte képtelenség feldolgozni, hogy a fiatal rapper kétszer is megtölti a Puskás Arénát, és már egy harmadik időpontot is meghirdettek. Ami nálunk Azahriah, az a nagyvilágban Taylor Swift: bárhová megy a világban, tömött stadionok fogadják, az Eras turné pedig elképesztő rekordokat dönt. A neves Washington Post Peter Cohan, a Babson Egyetem menedzsment professzora segítségével számolta ki, mennyit keres az énekesnő a turnézással, és arra jutottak, hogy 4,1 milliárd dollárt.

Taylor Swift

Taylor Swift a turnéjáról készült mozifilmje díszbemutatóján (fotó: Profimédia)

Ez a szám úgy jött ki, hogy az átlagosnak számító 456 dolláros jegyárat vették alapul, kb. ötmillió fizető nézővel és azzal számoltak, hogy az énekesnő zsebében ennek nagyjából 85 százaléka landol (nagyjából ekkora részt szoktak megtartani a jegyárból). Ezen felül az Eras turné komoly gazdaságélénkítő hatással is bír: ahol Swift fellép, ott garantáltan megnő a szállodai szobafoglalások száma és a vendéglátóipar is sokat nyer a koncertjeivel.

A 4,1 milliárd dolláros bevétel nagyjából 1500 milliárd forintnak felel meg, és persze nyilván ebből jócskán levonódnak a turné költségei is, a szám így is figyelemre méltó: Mészáros Lőrinc idén a 100 leggazdagabb magyar listán úgy érte el az első helyezést, hogy a vagyonát 660 milliárd forintosra becsülték. Taylor Swift csúnyán felmosta vele a padlót. És akkor még nem is beszéltünk az énekesnő egyéb bevételeiről (merchandise, streaming-bevétel, a turnéból készült mozifilm…).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top