nlc.hu
Szabadidő

Parlament-látogatás ingyen

Volt, aki másfél órát várt arra, hogy bejuthasson ma a Parlamentbe

Rengetegen kihasználták az október 23-i nyílt napot.
Parlament-látogatás

Látogatók végeláthatatlan sora kígyózott ma a Kossuth-téren, a Parlamentbe akartak bejutni. A nemzeti ünnepeken évek óta ingyenes a belépés az Országházba, ahol 23 éve állítják ki a koronázási ékszereket. Mint az RTL Híradó tudósításából kiderül, még a másfél órás várakozás sem tűnt hosszúnak, a látogatók türelmesen vártak sorukra. Csaknem nyolcezren látogattak el ma a Parlamentbe, rengeteg turista is meg akarta nézni a Szent Koronát.

 

Akit nem a történelem, azt az épület nyűgözte le: odabent minden négyzetméterre jutott legalább egy fényképező látogató. 

A Parlamentet és a koronázási ékszereket a legközelebbi nemzeti ünnepen, március 15-én nézhetik meg ismét ingyen a látogatók.

Egy idei felmérés szerint amúgy a budapesti Országház a világ legjobb turistalátványossága. A Stasher összesítése szerint minden legendás turistakedvencet megelőzött a Parlamentünk. Az oldal pontrendszere a látványosság Google-értékelése és tiktokos népszerűsége, a helyi szállás minősége, a legközelebbi nemzetközi reptértől való távolság, valamint a turisták biztonsága szerint állt fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top