nlc.hu
Szabadidő

Ami Dúró Dórának siker, az országnak szégyen

Ami Dúró Dórának siker, az országnak szégyen

A Mi Hazánk parlamenti képviselője a pártja sikereként könyvelte el, hogy mostantól 18 év alattiak nem látogathatják a Nemzeti Múzeum World Press Photo kiállítását. A gyermekek nagyon fontosak, ha néhány LMBTQ tartalmú fotótól kell megvédeni őket, de a tisztességhez oktatáshoz vagy étkezésükhöz való jogukért érdekes módon nem folyik ilyen látványos küzdelem.

Bízom abban, hogy Dúró „könyvgyilkos” Dóra legnagyobb politikai sikerét élhette át a hétvégén. Szurkolok érte. A Mi Hazánk parlamenti képviselője arról számolt be diadalittas közösségi médiás posztban, hogy a párt kezdeményezése nyomán mostantól 18 év alatt senkit nem engednek be a Nemzeti Múzeum World Press Photo kiállítására. Magyarország kiskorú népessége valószínűleg egy emberként könnyebbült meg: mostantól egyetlen libernyák tanáruk sem viheti őket osztálykirándulásra, hogy együtt nézzék meg az év legjobb sajtófotóit.

Sőt, amennyiben a nyitott, toleránsan gondolkodó, a világot nem Semjén Zsolt szemével látó szülei arra vetemednének, hogy elviszik a gyerekeket lélegzetállító fotókat nézegetni, a belépésnél a jegykezelő majd jól megállítja őket, és jelzi, hogy Dúró Dóra sokkal jobban tudja, hogy mit kellene nézegetniük, mint ők. Lehet szépen hazamenni. Vagy a gyerek várja meg őket kint a lépcsőn, míg ők odabent erkölcstelenkednek. Sőt, jobb hétvégi programot mondok. Szuper fotók nézegetése helyett menjenek inkább a gyerekkel templomba: azok mostanában úgyis konganak az ürességtől.

Dúró Dóra

Ez a tavalyi fotó teljes mértékben LMBTQ-mentes övezet! (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Dóri önmagamtól is megvéd

Bár az én gyerekeim még túl kicsik ahhoz, hogy World Press Photo kiállításra akarjanak menni, jó érzés a tudat, hogy amennyiben egy óvatlan pillanatban arra készülnék, hogy belépjek velük a Nemzeti Múzeum kapuján, Dúró Dóra helyettem is vigyázna rájuk. A Mi Hazánk nem engedi, hogy meggondolatlan tettemmel megsértsem a gyermekvédelmi törvénynek (micsoda irónia!) nevezett világszínvonalú trollkodást. Tényleg ott segítenek, ahol igazán szükség van rá.

Az igazi hősök nem hordanak köpenyt, ők a Parlamentbe járnak fontoskodni.

Tényleg nem szeretném csökkenteni az érdemeiket, és biztos vagyok abban, hogy nem az ő értő feljelentésükön múlott, hogy egy szeptember 22-én nyílt és november 5-én záró kiállítás menetrendjébe csak az utolsó héten fingottak bele, mint Pistike a nulláslisztbe. Az örömük ettől még lehet őszinte. Hiszen Orbán országában egy pillanatra Orbánabbak tudtak lenni magánál Orbánnál, és úgynevezett ellenzéki pártként figyelmeztették a főnit, hogy mely értékek mellett kötelezte el magát.

Ha már segíteni nem tudnak/akarnak a magyar gyerekeken, legalább gőzerővel b*sztassák őket.

A szüleik kiskorúsításában ez egy lényeges lépés: a politikus néni ejnyebejnyéje sokkal fontosabb, mint az, hogy ők milyen elvek és értékek mentén próbálják nevelni a gyerekeiket. De miért is csodálkozom ezen, amikor a Parlament irányába nézve az „elvek” és „értékek” szavak az első ezer között sem jutnának eszembe arról a munkáról, ami abban az épületben folyik.

Igény volna rá

Újabb konkrét siker tehát a Mi Hazánk kezdeményezése az LMBTQ-propaganda megállítása terén, azonban nem dőlhetünk hátra, mert ez csak egy csepp a tengerben

írja Dúró a Twitter posztjában, és hasonlóan erős fellépést és tetteket várok tőlük még a témában. Remélem, Dóra személyesen áll majd két fiatal, azonos nemű diák közé, mielőtt a parkban a padon elcsattanna köztük az első csók, a párt pedig a saját büdzséjéből rakja teli szögekkel a padot, nehogy bárkinek is eszébe jusson odaülni és hasonló tettekre vetemedni.

Bízom abban, hogy annak is megtalálják a módját, hogy egyenként töröltessék le az összes magyar tini okostelefonjáról a Netflix alkalmazást a sok erkölcstelen kontent miatt. De ha igazán hasznosnak akarják érezni magukat, végigjárhatják az összes vidéki múzeumot és galériát, hátha ki tudják még pár ajtóra tenni azt a hőn vágyott 18-as karikát. 

Amíg kormányunk rendszeresen az általuk kitalált ellenségekkel harcol – és valahogy még így sem tud nyerni – , úgy az ellenzékünk legdicsőbb harcosai azzal foglalják el magukat, hogy felhívják a kormány figyelmét: nem ártana kicsit komolyabban venni ezt a fantáziaharcot.

Nemcsak meghirdetni kell a fantáziaháborút, hanem egyenként le kell folytatni a fantáziacsatákat is. Persze kicsit vicces, hogy a sikerkommunikációban már ott tartanak, hogy egy múzeum ajtajára kirakott 18-as karikát országos pártsikerként kell eladniuk. Ha már valódi változást nem tudnak elérni, be kell érniük a sikeres trollkodással is.

Sikerült némi bosszúságot okozniuk néhány nyitott gondolkodásúnak. Bravó! Az meg már úgysem érdekli őket, hogy a lépésük hatására a közösségi médiát ellepték a korhatárossá tett, gyerekektől elzárt fotók, és így sokkal több fiatal látja majd őket, mint ahány elől ők elvették a lehetőséget. 2023-at írunk, Dóra, nem olyan könnyű ám a dolgokat betiltani/eltüntetni. Egyelőre még nem Oroszországban élünk. Bár igény láthatóan volna rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top