nlc.hu
Szabadidő

Karácsonyi trendek 2023

Idén karácsonykor a pisztáciazöld a slágerszín, a lámás és a flamingós után most a majomfigurás dísz az újdonság

Kiderült, mi az idei trend a karácsonyi dekorációban.

A gödöllői Karácsonyházban a manókkal, a Grinccsel, és a Diótörőkkel elkezdődött a karácsonyra hangolódás. A tulajdonos felvázolta a Mokkában, hogy idén milyen színek, dekorációk a trendek.

„Sok minden belefér a karácsonyba. Van az a klasszikus vonal, amit mindenki megszokott: a piros, arany és a zöld színek, meg talán még a fehér, de abszolút nyitottak az emberek az újdonságra, a vidám dolgokra” – árulta el Kruták Zsófia, megmutatva olyan bizarr dekorokat, mint a tütüszoknyás zebrás, a kék elefántos, a dinoszauruszos vagy éppen a gumikacsára hajazó karácsonyfadísz.

Pink dinó és gumikacsás karácsonyfadíszek is helyet kaphatnak idén a fán - Forrás: TV2 / Mokka - videó

Pink dinós és gumikacsás karácsonyfadíszek is helyet kaphatnak idén a fán – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Arra a kérdésre, hogy nem korai-e a hangolódás, hiszen még csak november elejét írunk, a következőket válaszolta: „Azt gondolom, hogy semmiképpen nem korai, illetve azt gondolom, hogy mi megnyitunk és mindenkire rábízzuk, hogy mikor szeretne ellátogatni hozzánk. Nagyon sokan járnak hozzánk hangolódni, tehát nem csak arról van szó, hogy aki ide eljön, annak muszáj szétnéznie és valamit venni. Jöjjön el, kerüljön ebbe az ünnepi hangulatba! Kezdjük el már novemberben öltöztetni a lelkünket a karácsonyra, és azt gondolom, hogy a gödöllői Karácsonyházban ezt meg lehet tenni.

Elmondása szerint idén Európa fő karácsonyi trendje a Diótörő.

Diótörők egymás hegyén-hátán - Forrás: TV2 / Mokka - videó

Diótörők egymás hegyén-hátán – Forrás: TV2 / Mokka – videó

 

A Diótörő-dekor idén kiemelt szerepet kapott a trendben - Forrás: TV2 / Mokka - videó

A Diótörő-dekor idén kiemelt szerepet kapott a trendben – Forrás: TV2 / Mokka – videó

„Eddig is nagyon sok Diótörő jelent meg mindig a karácsonyi ünnepkörben, de idén a trendalakítók azt mondták, hogy ez kapjon egy kiemelt szerepet a karácsonyban. (…) A Diótörő amúgy is évek óta nagy kedvenc Magyarországon, emellett a Grincset is nagyon szeretik a magyarok, de minden évben vannak új figurák. Az idei újdonság a majomfigura. Ő a karácsonyban ilyen jelentősen eddig még nem vett részt, de most megjelent és egy pasztellszínű körítést kapott” – árulta el Kruták Zsófia.

Pasztelszínű majomfigura a karácsonyfán - Forrás: TV2 / Mokka - videó 

Pasztellszínű majomfigura a karácsonyfán – Forrás: TV2 / Mokka – videó 

A körbevezetés során azt is megmutatta a Karácsonyház kreatív vezetője, hogy a pisztáciaszínű díszek is megjelentek idén, ahogy egy-két évvel ezelőtt a ruhadivatban domináltak.

„Mindig úgy van, hogy egy-két éves késéssel megjelennek a karácsonyi dekorban is ugyanazok a színek, amik a divat színei voltak. Így idén a pasztellszínű díszek mellett pisztáciaszínű díszek is lehetnek a fán. A zöldnek ezen árnyalatai még nem szerepeltek eddig a karácsonyi dekorációban” – ecsetelte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top