nlc.hu
Szabadidő

Homer Simpson többé nem fojtogatja a fiát

PC-terror? Homer Simpson többé nem fojtogatja a fiát

A 35. (!) szezon harmadik epizódjában Homer Simpson nagy bejelentést tett: felhagyott a fia fojtogatásával. Sokan PC-terrort emlegetnek az alkotók új lépése láttán.

Homer Simpson egyik régi hobbija volt fojtogatni a fiát, Bartot, amikor ők ketten összekaptak. E sajátos gyereknevelési eszköz a jövőben valószínűleg nem jelenik meg többé a sorozatban. Erről maga az erőszaktól nem visszariadó apuka, Homer számolt be – írja a Guardian.

Simpson család

Egy régi fojtogatás (részlet A Simpson családból)

A jelenetben átjön bemutatkozni egy új szomszéd, aki megjegyzést tesz Homer erős kézfogására. Erre az apa viccelődve megjegyzi, hogy megérte annyit fojtogatni a kisfiát, de aztán elüti a mondatát azzal, hogy már nem csinál ilyet, ugyanis

Változnak az idők.

A fojtogatás visszatérő motívum volt a sorozatban, sokan kimondottan viccesnek találták. A rajongókat erősen megosztja, hogy az újítás jónak vagy rossznak mondható. Vannak, akik úgy tartják, hogy jó dolog, hogy A Simpson család nem normalizálja tovább a családon belüli erőszakot, mások azonban egy klasszikusnak számító poén elkaszálása miatt haragosak, és sokan PC-terrort kiáltanak, ami már a kedvenc, olykor a jövőbe látó animációs filmsorozatukat is elérte.

A családon belüli erőszak ellen küzdők szerint semmi vicces nincs abban, hogy egy felnőtt egy kisfiút torkát szorongatja, akinek kigúvadnak a szemei, miközben kapkod a levegőért, sokak szerint azonban ez csak rajzfilmerőszak, és a sok hópihe már megint kiakadt valamin, amin nem kellett volna.

Egyébként Homer Simpson utoljára tényleg elég régen, még a 31. szezon során fojtogatta Bartot, és a karakter mostani vallomásáig érdekes módon senki nem tette szóvá ennek hiányát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top