nlc.hu
Szabadidő

Fél éven át élt egy pláza mozgólépcsője alatt

Fél évig élt titokban egy férfi egy bevásárlóközpont mozgólépcsője alatt

Még kis sátra és saját széke is volt. Egy biztonsági őr egyszer már kiszúrta őt a kínai plázában, de meggyőzte őt, hogy maradhasson, mert csendes és elszigetelt helyre volt szüksége ahhoz, hogy az egyetemi vizsgáira készülhessen.

Shanghaiban egy bevásárlóközpontban nemrégiben biztonsági őrök egy fiatal férfit fedeztek fel, aki „kényelmesen” élt egy lépcső alatt több mint hat hónapon keresztül. Persze kissé furcsa, hogy fél évig tartott, mire kiszúrták őt, és ilyen hosszú ideig észrevétlen tudott maradni – írja az odditycentral.

lépcső

Ideális lakhely rejtőzik alatta?

A fiatal férfi a pláza egyik központi lépcsője alatt rendezte be lakhelyét, még alvó sátrat, íróasztalt és irodai széket is hozott magával. Laptopját és a telefonját a bevásárlóközpont elektromos aljzataiból töltötte. Amikor elkapták, már több mint hat hónapja ott élt. Mint kiderült, már korábban is lebukott, de akkor meggyőzte az egyik biztonsági őrt, hogy a vizsgaidőszakra készülve szüksége van erre a csendes helyre, így maradhatott. Megígérte, hogy távozik a vizsgák után, de nem így tett. A hírekből nem derült fény arra, mi lett később ezzel a biztonsági őrrel.

A fiatal férfit végül letartóztatták, és a biztonsági kamera felvételek megerősítették, hogy több hónapig élt a bevásárlóközpontban. A története vegyes reakciókat váltott ki a közösségi média felhasználóiból, akik közül néhányan úgy vélték, hogy ő csak egy “élősködő”, aki kárt okozhatott volna a központban működő cégeknek, vagy akár megtámadhatta volna valakit. Mások azonban dicsérték az észrevétlenségét és azt, hogy pénzt takarított meg a lakbérköltségen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top