nlc.hu
Szabadidő

Mozgólépcsőn fel a hegyre

Giga mozgólépcsőt építettek egy hegyre Kínában, sok túrázó kiakadt

Vége a hegymászás örömének?!

Azok a turisták, akik meg akarják csodálni Zhejiang tartomány festői hegycsúcsait, mellőzhetik a hegyi túrázást, és immár több száz méter hosszú, óriási mozgólépcsőkön utazhatnak, így percek alatt, nulla erőfeszítéssel juthatnak fel. Mindez könnyebbséget jelent a kisgyerekeknek és az időseknek.

hegyi mozgólépcső,

Bizarr látványt nyújt a hegy oldalában kialakított mozgólépcső – Forrás: South China Morning Post / YouTube – videó

 „Az volt a célunk a mozgólépcső megépítésével, hogy megoldjuk a hegymászással járó nehézségeket. Kezdetben kötélpálya kiépítésében gondolkodtunk, de a korlátozott szállítási képessége és a magas biztonsági kockázata miatt végül elvetettük. Így jött képbe a mozgólépcső, amely sokkal biztonságosabb és nagyobb szállítási kapacitással rendelkezik” – nyilatkozták az építtetők.

Ám sokan vannak, akik inkább kellemetlennek, mint áldásnak tartják ezt a bizarr megoldást. A túrázás szerelmesei úgy gondolják, hogy a mozgólépcsők éppen a hegyi túrázás lényegét veszik el: a túrázás élményét, mivel nincs szükség többé fizikai erőfeszítésre.

A Tanyu-hegy 350 méteres mozgólépcsőrendszeréről készült videók nemrégiben futottak körbe a neten, de nem ez az egyetlen ilyen felvonó Zhejiang tartományban. Három évvel ezelőtt már kiépítettek egy 104 méter hosszú mozgólépcsőt Shenxianjuban is.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top