nlc.hu
Szabadidő

Elszabadult ló miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania egy repülőgépnek

Elszabadult egy ló egy repülő fedélzetén, vissza kellett fordítani a gépet

Annak érdekében, hogy biztonságosan le tudjanak szállni a szabadszellemű állattal, csökkenteni kellett a gép súlyát.

Egy New Yorkból Belgiumba tartó teherszállító repülőgépnek vissza kellett térnie a John F. Kennedy nemzetközi repülőtérre, miután a felszállás után harminc perccel egy ló kiszabadult a karámjából, írja a hvg.hu.

„Egy teherszállító repülőgépről jelentkezek, van a fedélzeten egy élő állat, egy ló. A lónak sikerült kiszabadulnia a karámjából. Nincsenek technikai problémáink, de vissza kell térnünk New Yorkba, mivel nem tudjuk újra rögzíteni a lovat”

– jelezte a problémát a légiforgalmi irányításnak a pilóta. 

Ahhoz, hogy le tudjanak szállni, kénytelenek volt 20 tonna üzemanyagtól megszabadulni, közben a pilóta megkérte a repülőteret, hogy legyen ott egy állatorvos is, amikor landolnak. Szerencsére a leszállásnál nem volt probléma, csak a rámpánál kellett egy kis segítség az elszabadult állat miatt. 

Egy repülőgépmodell, amin bemutatják, hogyan helyezik el a lovakat a raktérben

Egy repülőgépmodell, amin bemutatják, hogyan helyezik el a lovakat a raktérben. Képünk csak illusztráció. (Fotó: Andreas Arnold/dpa/Getty Images)

Egyelőre nem világos, hogy a lónak hogyan sikerült kijutnia a karámból, ami biztos, míg nem landoltak, szabadon volt, nem fogták be. Miután sikerült rendezni az állat sorsát, a járat ismét fel tudott szállni, és péntek reggel sikeresen megérkezett Liege repülőterére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top