nlc.hu
Szabadidő

Ennyibe kerülne ma a Reszkessetek betörők! Kevinjének bevásárlása

Döbbenetes, mennyibe kerülne ma Kevin karácsonyi bevásárlása

A Reszkessetek, betörők! jelenete, amikor Kevin bevásárol karácsonyra, ha már így otthon maradt. Manapság azonban nem tudna mindent megvenni a pénzéből.

Most már bőven benne vagyunk a decemberben, így akár már ma is nyugodtan újra nézhetnéd a Reszkessetek, betörők!et. Bár persze azt is megértjük, ha karácsony napjaira tartogatod a klasszikust. A lényeg azonban nem változik: a Macaulay Culkin főszereplésével készült több, mint 30 éves film a mai napig megállja a helyét. Nem úgy a benne szereplő árak.

Megvan az az ikonikus jelenet, amikor Kevin, realizálva, hogy egyedül maradt otthon, úgy dönt, hogy bevásárol a magányosan töltendő karácsonyára? A nyolcéves jól megpakolja a kosarát a helyi szupermarketben. Vesz magának kétféle mirelit készételt, kenyeret, tejet, narancslevet, folpackot, vécépapírt, mosószert, szárítókendőt és játékkatonákat. Ez egy kicsivel több, mint 20 dollárba fáj neki. De a nála lévő kupon miatt végül 19,83 dollárt, azaz 7015 forintot fizet mindezért.

Reszkessetek, betörők!

Fotó: Profimedia

De vajon mennyibe kerülne ez a bevásárló körút 2023-ban Kevinnek? Spoiler: sokkal, de sokkal többe. Geoffrey Lyons tiktoker ugyanis lemodellezte Kevin vásárlását, az eredmény pedig az lett, hogy 248 százalékkal magasabbra nőttek az árak a film premierje óta eltelt 30 évben.

Lyons a videójában minden terméket egyenként megmutatott az online kosarában: igyekezett nagyjából ugyanazokat a darabokat megvenni, ha nem találta meg egy az egyben azt a márkát, valami nagyon hasonlóra esett a választása. Az egészért pedig összesen 68,99 dollárra jön ki. Kevinnek volt azonban egy 1 dolláros kuponja, így ma 68 dollárt, vagyis 24 ezer forintot fizetne a bevásárlásért.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top