nlc.hu
Szabadidő

Útlevél nélkül utazó orosz férfi

Egy orosz férfi útlevél és jegy nélkül repült Dániából Los Angelesbe

Beszállókártya és útlevél nélkül jutott át a reptéri biztonsági ellenőrzésen az orosz férfi.

Egy orosz férfi, aki novemberben útlevél és jegy nélkül repült Dániából Los Angelesbe, azt mondta az amerikai hatóságoknak, hogy nem emlékszik, hogyan jutott át a biztonsági szolgálat ellenőrzésein Európában. Most szövetségi bűncselekménnyel vádolják.

A 46 éves Sergey Vladimirovich Ochigava november 4-én érkezett Los Angeles nemzetközi repülőterére a Scandinavian Airlines 931-es járatával Koppenhágából. Először azt mondta a hatóságoknak, hogy az útlevelét azon a repülőgépen hagyta, amelyen repült. A Los Angeles-i szövetségi bíróságon november 6-án benyújtott panasz szerint a vámtiszt nem találta Ochigavát a repülési jegyzéken vagy más bejövő nemzetközi járatokon.

Ocsigavának nem volt útlevele vagy vízuma az Egyesült Államokba való belépéshez, de a vámosok orosz és izraeli igazolványt találtak holmijában. A rendőrök egy fényképet is találtak a telefonjában, amelyen részben a neve, születési dátuma és az útlevélszáma volt feltüntetve, de a fényképe nem.

A repülőgép személyzete azt mondta a nyomozóknak, hogy a járat indulása alatt Ochigava olyan ülésen ült, amelyen állítólag üresnek kellett lennie. Indulás után folyamatosan bolyongott a gépen, helyet cserélt, és megpróbált beszélni más utasokkal, akik figyelmen kívül hagyták őt.

Az FBI-nak Ocsigava azt állította, hogy három napja nem aludt, és nem értette, mi történik.

Nem tudta, hogyan szállt fel a koppenhágai gépre, nem volt benne biztos, hogy volt-e jegye, és nem emlékszik, hogyan jutott át beszállókártya nélkül a dániai repülőtéri biztonsági ellenőrzésen.

Akár öt év börtönt is kaphat, ha elítélik.

(via)

férfi a repülön mobilozik

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top