nlc.hu
Szabadidő

A kis herceg 2024-es előadása

A kis hercegtől Zoránig – a legjobb programok, ha kultúrát ajándékoznál karácsonyra

A koncertek kikapcsolnak, a színdarabok és a táncelőadások elrepítenek egy képzeletbeli világba, a kiállításokkal gazdagodunk. Hát, ezért érdemes kultúrát adni karácsonyra!

Nem akarunk lebeszélni a sokadik zokni, süti válogatás, tusfürdőcsomag megvásárlásáról, de ha tudod, hogy milyen kulturális eseményt szeret az, akit megajándékozol, akkor fusd át a  listánkat, ahol 2024-es programokat hoztunk. Jegyvásárlásra fel!

A kis herceg csodás előadásban

Talán nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy az alábbi idézet miből van:

“Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Igen, a helyes válasz A kis herceg, melynek kedvelői egy különleges előadás keretében találkozhatnak kedvenc történetükkel! A Broadway Entertainment Group nagysikerű produkciója, Antoine de Saint-Exupéry azonos című regénye alapján készült A kis herceg 2024. február 14. és 18. között Budapesten is megtekinthető az Erkel Színházban.

A történet, amely a kicsiktől a nagyokig mindenkit elvarázsol, lenyűgöző karaktereken, színes jelmezeken, sok táncon, zenén, csodás látványon és az akrobatika mozgalmas világán keresztül tárul a nézők elé.

„Izgatottan várjuk a budapesti folytatást. Utazása közben A kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti. A barátságról, magányról, mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé“ – nyilatkozta Anne Tournié rendező az előadásról.

A kis herceg korra való tekintet nélkül megtalálható megannyi ember könyvespolcán. A  regényt 250 nyelvre fordították le, és 200 millió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált. 

A kis herceg előadás 2024-ben.

Februárban lesz az előadás.

40 felett tökéletes ajándék

Penitencia, Kell ott fenn egy ország, Apám hitte… Zorán slágereinek száma szinte végtelen. Koncertjei olyan felnőtt programok, amelyek 40 felett tuti ajándék lehet. Zorán 2024. március 17-én a Budapest Kongresszusi Központba várja közönségét, ráadásul mindjárt két koncertre is: a tavasz harmadik vasárnapján, délután 16 és este 20 órakor egy újabb zenei utazásra hív mindenkit.

A fiataloknak

A Carson Coma 4. születésnapi koncertje április 6-án lesz az MVM Dome-ban. Az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai sikersztorija gitárzene fronton az övék. A Carson Coma négy év alatt négy nagylemezt jelentetett meg, kétszer is megtöltötték a Budapest Parkot és szinte nincs olyan hazai fesztivál, ahol ne kérné őket a közönség.

Last Minute kiállítás

Még nem láttátok a Renoir kiállítást a Szépművészeti Múzeumban, akkor január 7-ig még van rá lehetőségetek. Ha olyan barátot, rokont ajándékoznál meg, akit lenyűgöznek a festmények, és a francia impresszionista korszak jelentős művészének munkássága, akkor  szuper ajándék lehet, egy last minute belépő.

Renoir

(Fotó: PRofimedia)

Ha sírva szerettek nevetni

Rényi Ádám könyveiből készült A hosszú élet titka című színdarab 2024-ben is látható lesz a 6szín színházban.  Az előadás olykor szatirikus, máskor kissé fájdalmas, és van, hogy kifejezetten vicces történetet vonultat fel, a szerző korábbi novellás köteteiből.  A könyvekből megismert figurákat négy színész: Balla Eszter, Ecsedi Erzsébet, Márton András és Mohai Tamás alakítja. Az előadás során részesei lehetünk egy temetőben tartott osztálytalálkozónak, és egy oligarchiaképzésnek is…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top