nlc.hu
Szabadidő

Időjárás-előrejelzés.

Napsütés és ónos szitálás váltják egymást

A hétvégén még a napsütésé a főszerep, aztán megérkeznek a felhők.

Szombaton a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban számíthatunk több (helyenként vastagabb) felhőre, másutt jobbára gyengén felhős, napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagyobb területen lesz élénk, egy-egy erős lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. Késő estére többnyire -5 és +2 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

kutyával lékhorgász férfi

Hideg lesz (Fotó: pexels.com)

Vasárnap a köd, illetve rétegfelhőzet zsugorodik, de helyenként tartósan meg is maradhat. Másutt jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű. Számottevő csapadék nem várható, csak szitálás, ónos szitálás fordulhat elő néhol a borult, ködös tájakon. Mérsékelt marad a légmozgás. Kora délutánra 1 és 8 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten, illetve a ködös vidékeken lesz a hidegebb.

Hétfőn gyengén és erősen felhős, párás, ködös területekre egyaránt számíthatunk. Főleg északon, északkeleten maradhatnak borult, párás vidékek. Legfeljebb szitálás, ónos szitálás fordulhat elő néhol. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -5 és +2 fok között várható. A maximum 1 és 11 fok között alakul, a tartósabban borult, párás tájakon lesz a hidegebb idő.

Kedden nagyrészt borult, párás, ködös, helyenként gyengén felhős, napos idő valószínű. Elvétve előfordulhat szitálás, ónos szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában -6, +2, kora délután 1 és 11 fok között alakul, a tartósan borult, párás részeken lesz a hidegebb.

Szerdán nagyrészt borult, párás, ködös, helyenként gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Több helyen megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol megerősödhet az északnyugati, nyugati szél. A hajnali -5, +1 fokról 2 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top