nlc.hu
Szabadidő

Gyorsított videókon a sütés csodája

Milliók rajonganak a süteményvideókért: Mozart és Snoop Dogg zenéjére kelnek a tészták

Egy francia cukrász gyorsított felvételeken mutatja be a konyhai mágiát, és milliók gyönyörködnek benne.
Sütemény videók @cook_as_you_feel_it Instagram

A sütés varázslat, ez nem vitás. Egy halom lisztből, vízből, sóból és kovászból a világ legjobb, ropogós héjú kenyerei sülnek. Egy halom lisztből, néhány tojásból, élesztőből vagy sütőporból és egy-két további hozzávalóból csodálatosan illatos sütemények kerülnek ki a sütőből. De mikor és hogyan is történik ez a csoda, amely során száraz és nedves alapanyagokból ilyen finomságok születnek?

Ebbe a mágiába nyújt bepillantást a francia férfi, aki @cook_as_you_feel_it néven jelenteti meg tartalmait Instagramon és TikTokon. Utóbbi platformon már több mint 24 millióan like-olták a megbabonázó műveit, de még mindig nem sokat lehet tudni a készítőjéről.

YouTube-on ugyan látható, ahogyan a kovász természetéről mesél franciául a csupamosoly srác, de úgy néz ki, hogy ennél több szereplésre nem törekszik. A @cook_as_you_feel_it TikTok és Instagram csatornán a francia pék- és cukrászremekek

Magával ragadó filmzenékre sülnek meg a süteményei, szinte életre kelnek a sütőből közvetítő videókon:

Beethoven zongoraszonátájára visszafelé lejátszva nem emelkednek, hanem összemennek a sütőben a szebbnél szebben megformázott tészták, köztük madeleine-nel, bagettel, kenyérrel:

Frédéric Chopin D-dúr keringőjére pirul a kalács és a croissant:

Snoop Dogg az előbbiekhez hasonlóan örökérvényű darabjára kel életre a szépen megetetett kovász, ami a timelapse videón szépen lekövethetően még az üvegcséje parafadugóját is kipattintja:

Az ilyen csatornákat látva egy kicsit újra van hitünk a közösségi médiában, az Insta és a TikTok használóiban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top