nlc.hu
Szabadidő

Jön a vegán Nutella

Bejegyezték: jöhet a vegán Nutella

A termék pontos bevezetésének dátuma már nem ismert, de ha bejegyeztették, már nem lehet olyan messze.

A piedmonti Albában december elsején benyújtották a „Nutella Plant Based”, vagyis a növényi alapú Nutella védjegyet a Made in Italy-ra átkeresztelt vállalkozásokért felelős minisztérium alá tartozó olasz szabadalmi hivatalhoz, ami nem jelenthet mást: végre érkezik a Nutella vegán változata – írja a Telex.

Nutella

Az eredeti verzió (forrás: Ferrero)

A Nutellának rengeteg rajongója van szerte a világon, és bár a terméket rengetegen másolják, máig háborítatlanul őrzi a piacvezető szerepét, így biztosan sokan örülnek annak, hogy a jövőben vegán verzióban is kapható lesz.

A gond csak az, hogy eddig számos cég keresett nagyon jól azzal, hogy kihasználva a Nutella tétlenségét, saját maguk készítettek vegán verziót ebből a csemegéből. Közülük sokan jó eséllyel csődbe mennek majd a Ferrero lépése következtében. Egyes források szerint az ilyen termékeket Olaszországban mintegy 680 millió euró, Európában pedig 5,8 milliárd euró értékben forgalmazzák.

A mogyorókrémek etalonja, a Nutella a hatvanadik születésnapját ünnepli. Az eleinte Pasta Gianduja nevű terméket 1963-ban nevezték át Nutellára, és eleinte többször is belenyúltak a receptjébe. Amikor házilag próbáltuk elkészíteni, ilyen eredményre jutottunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top