nlc.hu
Szabadidő

Így ünneplik a karácsonyt a Fővárosi Állatkert lakói - videó

Így karácsonyoznak a Fővárosi Állat- és Növénykert lakói – videó

Volt mit ünnepelni az állatkertben.

Az RTL stábja ellátogatott a Fővárosi Állat és -Növénykertbe, hogy meglessék, hogyan készülnek az ünnepekre az ott lakók.

Mivel december 23-án lett 6 éves Indigó, a gorilla, ezért neki születésnapi bulit tartottak a majomházban. A narancsokkal feldíszített fenyőfán kívül tortát is kapott, és az ünnepségből a szomszédban lakó orángutánokat sem hagyták ki. 

Persze azok az állatok sem maradtak ajándék nélkül, amelyeket nem hívtak meg a zsúrra, mindenki kapott karácsonyi ajándékot. A bivalyok például fenyőfát, a jaguárok pedig egy csirkehússal teli ajándékdobozt.

Orángután a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Orángután a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2020. augusztus 6-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az állatkert egyébként az ünnepek, illetve a téli iskolai szünet ideje alatt is várja a látogatókat, csupán december 24-én és 31-én lesz rövidített nyitvatartás: ezen a két napon 13 óráig lesznek nyitva, ami azt jelenti, hogy a kapuknál a belépés 12 óráig lehetséges, az állatházak pedig 12:30-kor zárnak.

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál is nyitva lesz esténként 17-től 21 óráig, kivéve december 24-ét, szentestét, ezen az egy estén zárva lesz a Lampion Fesztivál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top