nlc.hu
Szabadidő

Kulisszatitkok a 20 éves Igazából szerelemről

6 dolog, amit nem tudtál az idén 20 éves Igazából szerelemről

Még azoknak is tartogathat ez a cikk meglepetést, akik – hozzánk hasonlóan – minden évben megnézik az Igazából szerelmet.

Idén 20 éves az Igazából szerelem! Ami azt jelenti, hogy már legalább hússzor láttad, már ha minden évben csak egyszer, karácsonykor kerül sor az újrázásra. Ez idő alatt bizonyára rengeteg apró részletet észrevettél már, kívülről fújod az egészet és rendíthetetlen véleményed alakult ki minden történetszálról (#Emma Thompson jobbat érdemelt). De fogadjunk, hogy így is lesz néhány kulisszatitok, amiket eddig nem tudtál. Ilyen érdekességeket hoztunk ugyanis az alábbiakban az Igazából szerelem évfordulója alkalmából.

Két történetből kilenc

Az író-rendező, Richard Curtis először Hugh Grant és Colin Firth karaktereinek történeteit álmodta meg külön-külön. És sokáig úgy is volt, hogy két különböző filmet készít belőlük. Aztán rájött, hogy „sokkal jobban érdekelne, ha a szerelemről írhatnék, arról, hogy mit jelent a szerelem, és magáról a témáról, nem csak egyetlen történetről a témában.”

Mr. Beannek köszönhető a legmeghatóbb jelenet

Nem, most nem az ékszervásárlós részre gondolunk Rowan Atkinsonnal (bár erről is mindjárt lesz szó), hanem a film végi montázsra a reptéri találkozásokról. Ennek az ötlete akkor fészkelte be magát Richard Curtis fejébe, amikor az 1997-es Bean – Az igazi katasztrófafilmet forgatta, és ott ragadt a reptéren. „Nem tudtam hová menni, ezért észre tudtam venni azt a rengeteg érzelmet, ami körülvett.

Arra gondoltam, hogy ez a bizonyíték arra, hogy a világ tele van elsöprő szeretettel, ami abszolút az emberek életének alapját képezi”

 

 – mondta. A montázs pedig valós újra találkozásokat mutat, a felvételek használatához pedig utólag kértek engedélyt.

Csókkal feldolgozott szakítás

Laura Linney és Rodrigo Santoro (tudod, akik az iroda reménytelen szerelmeseit alakították) szívét épp a forgatás előtt törtét össze. „Nemrég szakítottak vele is és velem is. Emlékszem, hogy aznap, amikor a csókjelenetet forgattuk, mindketten az öltözőnkben szomorkodtunk. Megbeszéltük, hogy mindkettőnk teljesen össze van törve, így azt mondtam neki: »Egy egész napunk van arra, hogy felvidítsuk egymást«. Szerintem ezért is különösen édes ez a jelenet. Mert nagyon szomorúak voltunk” – mondta Linney a Graham Norton Show-ban.

Utálták forgatni a legikonikusabb részeket

Ha két kedvenc jelenetet kellene kiemelned, fogadjuk, hogy Alan Rickman korábban említett nyakláncvásárlás alatti „kínzását” mondanád, vagy épp Hugh Grant felejthetetlen táncikálását. Az a rossz hírünk van, hogy mindkettőt utálták forgatni a színészek. Alan Rickman azért, mert Rowan Atkinson „kihasználta az idejét. Egyszerre 11 perces felvételeket csinált. Szegény Alan meg csak állt ott egész végig, és szenvedett.”

Igazából szerelem

Fotó: Profimedia

Hugh Grant pedig csak azért ment bele a táncszekvenciába, mert szerződés kötelezte. „Egyetlen angol sem képes józanul, reggel 8-kor táncolni” – panaszkodott a színész, aki azért mondjuk vállon veregette magát, hogy kitalálta: kapja rajta a miniszterelnököt tánc közben a titkárnője.

Azok a bizonyos táblák

Andrew Lincoln, aki a Julietbe viszonzatlanul szerelmes Markot alakítja, saját maga írta a srác szerelmi vallomását. „A nagyjelenetem az ajtónál annyira könnyű volt. Csak táblákat kellett tartanom, és szerelmesnek lennem Keira Knightley-ba. És igen, a táblákon az az én kézírásom, köszi, hogy észrevettétek” – mondta egy interjúban a színész.

A név története

Richard Colin Firth karakterét a testvéréről nevezte el Jamie-nek – és erre egy nagyon vicces oka volt. A film forgatókönyv-szerkesztője, Emma Freud elárulta, hogy csakis azért hívják így a szereplőt, hogy a gyerekek a jelenetben azt mondhassák: „Utálom Jamie bácsit”.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top