nlc.hu
Szabadidő

Igazából szerelem szereplői akkor és most

19 éves az Igazából szerelem – Ennyit változtak a férfi szereplők

Nem Kevin az egyetlen, aki nélkül nincs karácsony, az Igazából szerelem olyan klasszikus, amit szintén MUSZÁJ minden évben újra nézni, 19 év távlatából is.

19 évvel ezelőtt láthattuk először a karácsonyi szezon egy meghatározó kedvencét, az Igazából szerelmet a mozikban, ám ennek ellenére nem telhet el úgy az ünnep (a legnagyobb rajongóknak az év többi része sem), hogy ne néznénk újra a maga nemében páratlan alkotást.

A tíz szálon futó cselekmény, amik első ránézésre nem kötődnek egymáshoz a maga nemében, egyedi rendezői megközelítés volt, ahogyan az is, hogy öt héten keresztül mutatta be a szereplők életét a készülődéstől szenteste napjáig. Nem ragozzuk tovább, lássuk, mennyit változtak a férfi szereplők a forgatás óta!

Hugh Grant, azaz David

Keresve sem találhattak volna jobb színészt az angol miniszterelnök megformálására Hugh Grantnél, ugyanis a kissé félnótás, de szerethető férfi karakterek műfajában verhetetlen. Bár a színész a való életben korántsem ennyire ügyetlen, ha szerelemről van szó – sőt, igazi nőcsábászként vonult be a köztudatba –, mára ő is megállapodott, és 2018-ban feleségül vette Anna Elisabet Ebersteint, akitől három gyermeke született – a színésznek egyébként öt gyereke van, a másik kettő Tinglan Hongtól, korábbi barátnőjétől született. Ami a karriert illeti, számos romantikus komédia követte az Igazából szerelem sikerét (például a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök, a Zene és szöveg vagy éppen a Hova lettek Morganék?), azonban egyértelműen a Tudhattad volna című sorozattal robbantotta a legnagyobbat az elmúlt években, amiben Nicole Kidman oldalán játszott egy csalfa férjet.

Hugh Grant

Fotó: TV2 Sajtószoba, Getty Images/Kevin Winter

Colin Firth, azaz Jamie

Colin Firth mindenki Mr. Darcyja volt a Büszkeség és balítéletben. Aztán jött az Igazából szerelem, mint újabb mérföldkő, ami után 47 produkcióban játszott. Ezek között volt A király beszéde, amiért 2011-ben elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, vagy Az utolsó lépcsőfok, ami a kritikusok szerint is az idei év egyik legjobb sorozata lett. A színész 22 évig élt együtt feleségével, Livia Firth-el, végül 2019-ben elváltak, a pletykák szerint azért, mert a nő félrelépett. Ennek ellenére barátságban váltak el a hosszú múltjukra és a gyerekeikre való tekintettel. 

Colin Firth

Fotó: TV2 Sajtószoba, Getty Images/Karwai Tang

Liam Neeson, azaz Daniel

A film egyik legszerethetőbb karaktere a Liam Neeson által megformált Daniel volt, aki felesége halála után egyedül nevelte tovább mostohafiát. Az ő dinamikájuk annyira emberi és kedves volt, hogy hamar belopták magukat a nézők szívébe, ám akkor még senki nem sejtette, hogy a színész néhány éven belül a való életben is hasonló tragédiát fog átélni. Felesége, Natasha Richardson 2009-ben olyan súlyos fejsérülést szenvedett egy családi síelés alkalmával, hogy kómába esett, két nap múlva pedig a férje kérésére lekapcsolták a lélegeztetőgépről. Bár a színésznek azóta volt egy rövidebb ideig tartó kapcsolata, 2012-ben az is véget ért, és azóta sem hozták hírbe senkivel. Mondhatni, hogy kizárólag a karrierjére – az Elrabolva akciósorozat összeforrt a nevével –, és a fiaira koncentrált az elmúlt években.

Liam Neeson

Fotó: TV2 Sajtószoba, Getty Images/Thomas Niedermueller

Thomas Brodie-Sangster, azaz Sam

„Nos, a bajom, igazából a szerelem” – fogalmazta meg a Samet megformáló Thomas Brodie-Sangster a maga 13 évével azt, ami nekünk, felnőtteknek sokszor annyira nehéz. Sőt, azért, hogy a szeretett lányt lenyűgözze, még autodidakta módon dobolni is megtanult a nevelőapja legnagyobb örömére. A kritikusok odáig voltak az alakításáért, Golden Satellite Award-ra és Young Artist Awardra is jelölték, és a kissrác nem tűnt el a süllyesztőben. Nanny McPhee, az Útvesztő-trilógia, Trónok harca, Brodie-Sangster mindig ott volt a tűz közelében, sőt, kevesen tudják, hogy nyolc éven át kölcsönözte hangját a Phineas és Ferb animációs sorozatban Ferbnek. Közben a kisfiú 32 éves férfivá érett, legutóbb a Vezércsel című sorozatban bizonyította a tehetségét.

Thomas Brodie-Sangster

Fotó: TV2 Sajtószoba, Getty Images/David M. Benett

Bill Nighy, azaz Billy Mack

Bill Nighy az egyik legjobb brit színész, de sokan csak a filmben megformált különc énekes figurájával azonosítják. Pedig rendkívül sokoldalú, hogy csak néhány emlékezetes szerepét említsük, szerepelt A Karib-tenger kalózai franchise-ban, mint Davy Jones, az Underworldben, a Harry Potter-filmekben, az Időről-időre című romantikus drámában, vagy éppen a Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel című filmben, emellett színpadon is gyakran látni őt. Diana Quicktől, akivel 2008-ban szakítottak, egy lánya született, egyébként sosem volt nős. Érdekesség, hogy 2015-ben a GQ az 50 legjobban öltözött brit férfi közé sorolta, ekkor 66 éves volt.  

Bill Nighy

Fotó: TV2 Sajtószoba, Getty Images/Tommaso Boddi

Andrew Lincoln, azaz Mark

Andrew Lincoln alakította Markot, aki beleesett a legjobb barátja feleségébe, és ezzel a reménytelen szerelmesek jelképévé vált. A színész a való életben nem választott ennyire rosszul, feleségével, Gael Andersonnal 2006-ban házasodtak össze, és azóta is együtt vannak, a frigyből egy kisfiú és egy kislány született. Karrierjét illetően a legmeghatározóbb vállalása egyértelműen a The Walking Dead főszerepe volt, 124 részen keresztül alakította Rick Grimes karakterét, amiért rengeteg jelölést zsebelt be.

Andrew Lincoln

Fotó: TV2 Sajtószoba, Getty Images/Andrew Toth

Alan Rickman, azaz Harry 

Nehéz úgy megemlékezni egy színészről egy akkor és most válogatásban, hogy sajnos már nincs közöttünk, ennek ellenére Alan Rickman annyira oszlopos tagja volt az Igazából szerelemnek, hogy nem maradhatott ki ebből a gyűjtésből. A színész 2016-ban hunyt el, hosszas betegség után, kollégái egytől-egyig meghatóan emlékeztek meg róla. Amikor 2017-ben megjelent a Red Nose Day Actually (kvázi egy rövidfilm, amit adománygyűjtés céljából forgattak le a régi szereplőkkel – a szerk.), Emma Thompson, a színész filmbeli felesége nem vállalta a szereplést, mondván: „túl szomorú lett volna”. Mi is így gondoljuk, de örökké emlékezni fogunk rá. 

Alan Rickman

Fotó: TV2 Sajtószoba, Getty Images/Mike Marsland

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top