nlc.hu
Szabadidő

Németh Alajos Lojzi A Dal zsűrijében

Ő A Dal új zsűritagja, Szandi és Ferenczi György mellé csatlakozik

Alakul az idei dalverseny ítészcsapata.
A Dal 2024,

Németh Alajos Lojzi, a Bikini alapító-dalszerzője a Duna SzerencseSzombat című műsorában jelentette be, hogy csatlakozik Szandi és Ferenczi György mellé A Dal 2024 zsűrijébe – írja a hirado.hu. A Máté Péter-, Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző, dalszövegíró szakmai tippekkel segít a versenyzőknek.

Az a fajta ember vagyok, aki szeret segíteni és tapasztalatot megosztani. Mint ahogy egy szülő legfőbb dolga átadni a tudását, ugyanezt tartom a feladatomnak zsűriként is, csak ebben az esetben a versenyzőket támogatom” – árulta el magáról a 67 éves Németh Alajos Lojzi.

A magyar dalok versenyében idén először 60 előadó, illetve zenekar mérettetheti meg produkcióját. Az előválogatóban a zsűri döntése alapján áll össze a válogató adások 40-es mezőnye.

A továbbjutó produkciók már az élő show-ban mutatkozhatnak be. A verseny tétje „Az Év Dala 2024” cím, valamint a győztes egyedülálló lehetőséget kap: a legendás, nemzetközi Hansa Studios-ban készítheti el új lemezét a stúdió szakembereivel – beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, a R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

Tavaly egyébként a legtöbb nézői szavazattal az Éjféli járat című dalt választották az év magyar slágerének, így az erdélyi együttes, a Titán nyerte a 2023-as nemzeti dalválasztó show-t.

A dalverseny akkori győztese “Az Év Dala 2023” cím és a Petőfi Zenei Díj “Év dala 2023” elismerés mellett 10 millió forinttal építhette tovább a zenei karrierjét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top