nlc.hu
Szabadidő

Megbírságolhatnak, ha kimész a Balaton jegére

Akár 200 ezres bírsággal is sújthatnak, ha kimerészkedsz a Balaton jegére

Hosszú idő után ismét befagyva csodálhatjuk meg a Balatont bizonyos szakaszokon, de ez még nem jelenti azt, hogy az embereknek szabadna rámenni a jégre.

Régóta nem csodálhattuk meg befagyva a Balaton vizét, ám a tó északi partjának egyes szakaszain már jól látható a jégtakaró. Sokan kimondottan azért zarándokolnak most el a tóhoz, hogy megcsodálják, netán fotókon örökítsék meg a látványt. Ezek teljesen valid tevékenységek, azonban bármennyire csábító, a jégre merészkedni szigorúan tilos és életveszélyes – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Balaton

A befagyott Balaton (fotó: Pixabay)

Ahogy azt a bejátszásban Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a jég még nem szilárdult meg eléggé és igencsak vékony, ezért ha valaki rámerészkedik, az életét kockáztatja. Ráadásul pénzbírsággal is sújtható. Ha valakit először kapnak rajta, még megússza egy pénzbírsággal, azonban ha valakit már másodjára is figyelmeztetni kell, számítson egy minimum hatezres és maximum kétszázezer forintos bírságra.

Azok sem járnak jól, akik még pár napot kivárnának a komolyabb befagyásig. Bár éjszakánként megmaradnak a mínuszok, a következő időszakban napközben nagyobb felmelegedés várható, ami egyáltalán nem kedvez a Balaton befagyásának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top