nlc.hu
Szabadidő

Szinetár Dóra a 20 éves Rómeó és Júliáról

„Sok nehézség és fájdalom is társult a sikerek mellé” – mondta Szinetár Dóra a 20 éves Rómeó és Júliáról

Nem minden a csillogásról szólt.

Elképesztő, de idén lesz 20 éve, hogy először bemutatták a Budapesti Operettszínházban a Rómeó és Júliát. A színdarab egy csapásra igencsak népszerűvé vált, ahogy a színészek sem tudtak már elrejtőzni az őrült rajongók kíváncsi szemei elől. 

Szinetár Dóra

Fotó: Olajos Piroska

Szinetár Dóra, aki Júlia szerepét alakította természetesen sosem feledi ezt az időszakot. 

Mi, tizenketten, akik színpadra álltunk, közösen megélhettük, hogy egy rövid időszakra fontosnak tűnt az, amit a zenés színházban csináltunk. Előtte és azóta is sokszor éreztük úgy, hogy a zenés műfaj valahogy másodlagos a szakma szemében, ez az előadás azonban olyan elsöprő siker lett, hogy az úgynevezett ’színházi világ’, ha nem is méltatta, de legalább tudomásul vette, hogy az Operettszínház is fent van a színházi palettán, és mi, játszók is értéket képviselünk. Például én a Rómeó sikerei után kaptam a Jászai-díjamat. Hogy miből lett ez a hatalmas siker? Azt hiszem, jól álltak együtt a csillagok. No meg persze rengeteg munka volt benne” – mondta a Best magazinnak a színésznő. 

Dóri ezt követően arra is kitért, a látszat ellenére egyáltalán nem volt stresszmentes ez az időszak. „Nem mondhatom, hogy az alkotói folyamat nem volt tele stresszel, nehézségekkel, olykor keserű pillanatokkal. Sokat küzdöttünk, sokat nyögtünk. Nem mondhatom, hogy 12 felhőtlenül boldog ember állt ott, a premieren, de emellett a mérleg másik serpenyőjében ott volt a hatalmas siker. Szerintem mindenkinek magának kell megítélnie: mennyit adott neki ez az időszak, és mennyit vett el. Sok nehézség és fájdalom is társult a sikerek mellé, de az én mérlegem pozitív. Magyar színháztörténeti jelentőségű pillanatnak lehettünk a részesei. Ennek a darabnak a híre eljutott azokhoz is, akik azelőtt nem jártak színházba.”

Best magazin címlap

Best magazin

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top