nlc.hu
Szabadidő

Cápa sebesítette meg a dokumentumfilmest

Cápa sebezte meg a sztártévést, mégis boldog

Az ismert angol tévés Simon Reeve Új-Guinea partjainál forgatott, amikor megtámadta egy cetcápa.

Simon Reeve dokumentumfilm-rendező épp Új-Guineában dolgozott többek közt Kongóban és Patagóniában játszódó tévésorozatán, amely Földünk még meglévő vadvilágát mutatja be – írja a The Sun. A Csendes óceán vizébe azután ugrott be, hogy felfigyelt egy cáparajra és úgy döntött, hogy a közelükbe úszik. A cápa raj közt fürdőzés persze elsőre

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Simon Reeve (@simon_reeve) által megosztott bejegyzés

 

meglehetősen öngyilkos vállalkozásnak tűnik.

Reeve azonban tisztában volt azzal, hogy cetcápák közé készül lemerülni. Ezek az állatok pedig, bár hatalmas méretűek, apró rákocskákkal, azaz krillekkel, kis halakkal valamint növényekkel táplálkoznak. Reeve meg is akarta érinteni az állatokat, ezért a közvetlen közelükbe úszott.

Úgy gondoltam, puhák lesznek és gumiszerűek, de amikor egyiküknek nekiütköztem, az olyan volt, mintha egy tonna betonnak csapódtam volna. Jókora sebet szereztem a lábamra, miközben sokkal rosszabbul is járhattam volna. Bolond voltam, hogy ennyire a közelükbe úsztam

– mesélte az 51 éves rendező. Reeve amúgy eddigi legfontosabb munkájának gondolja a most készülő természetfilm sorozatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top