nlc.hu
Szabadidő

Balhé és verekedés a Krúbi-koncerten

Balhé volt Krúbi arénás koncertjén, a rajongók szerint sokkolót használtak a biztonsági őrök

Miközben ezrek osztják meg euforikus élményeiket a hétvégi, Arénában megrendezett Krúbi-koncertről, addig akadnak nem is kevesen, akiknek egészen más emlékeik vannak az eseményről.
Krúbi koncert (Facebook/Krúbi)

A ma már tagadhatatlanul korunk legnagyobb magyar zenei sztárjai között számon tartott Krúbi sokak számára felejthetetlen koncertélményt okozott hétvégén a Budapest Sportarénában. Mialatt azonban Tiktokon, egyéb közösségi médiában és sajtóban is hangosan dicsérik a pénteki eseményt, addig jó néhányan csalódottságukról, sőt traumájukról adnak számot Redditen és Facebookon.

Jegyet kaptak, karszalagot nem

A kiemelt állóhelyekre ugyanis nem csupán problémás, de egyenesen veszélyes is volt sokak számára a belépés a hozzászólások szerint.

A beszámolók alapján több tucat ember a jegyét felmutatva próbált a helyére jutni, a biztonsági őrök azonban karszalag híján nem engedték oda őket.

Karszalagot ugyanakkor ezek az emberek az információs pultnál nem kaptak. A hozzászólók azt írják, hogy a konfliktus nem maradt félbe némi szóváltásnál, hanem tettlegességig fajult, mely során több vendég a földre került – egyes állítások szerint többen nők is –, mindezek felett pedig még egy elektromos sokkoló is előkerült, mint a kommentelők mondják.

„Az volt a gond, hogy többen megvették a kiemelt állóhelyre a jegyüket, de nem volt elég karszalag, így nem tudtak a sima állóból a kiemelthez jutni. Az egyik srác megpróbált bejutni, a valtonos biztonságiak pedig kb. nyolcan mentek ahhoz a szerencsétlen sráchoz. Kb. túlkapás volt az egész. Akik meg videózták, ahogy lesokkolják, azokhoz odamentek, és rámozdultak a secusok, hogy mit videóznak. A srác barátnője pedig konkrétan sírva könyörgött, hogy hagyják már. Két dologban volt kellemetlen. Ők megvették a drágább jegyet, és nem engedték be őket. Mi, akik ott néztük volna a koncertet, azt láttuk, hogy mit csinálnak a nagy védelmező verőlegények. Nyilván én se hagytam volna magam, ha kifizetek valamit, és helyette még le is sokkolnak” – írja az egyik Reddit felhasználó.

„Addigra már elszabadultak az indulatok”

„Nekem is van videóm egy verésről és sokkolásról és szintén kiemelt állóval buktam be a koncert első 1/3 részét kb. szóval elég jól sikerült rekonstruálni a történteket” – írja egy másikuk.

És akad köztük olyan is, aki közvetlen közelről élte át a történteket. „Én készítettem a sokkolós videót. Addigra már elszabadultak az indulatok, előtte már egy jó 10 percet álltunk ott a szekusokkal farkasszemet nézve, és mindenki mutogatta a jegyét, hogy engedjenek már be. Páran átslisszantak, de nem voltak erőszakosak a secusokkal egyáltalán, csak kihasználták hogy akkor pont nem figyeltek oda – írja. – Aztán jött az erősítés, és odahúztak egy kordont, ami valljuk be felháborító, mert jogosan próbáltunk bejutni a MEGVÁSÁROLT helyünkre. Ezután elkezdtük tolni a kordont, a szekusok meg vissza, ekkor készült a sokkolós videó is. Egyelőre nem tudom, hogy kirakjam-e bárhova is, mert nem tudom, a srác aki rajta van szeretné-e magát ilyen helyzetben visszalátni mindenhol. Indulatból kiraktam a getsziposztingba, de onnan leszedte az admin, mert a sokkoló miatt törölheti a csoportot a facebook (megrázó tartalom…)

Egyeztetést hívott össze az Aréna

Hogy tisztázzuk, mi is történt valójában a január 26-i koncerten, megkerestük Krúbi menedzserét, de egyelőre nem kaptunk választ tőle. Telefonon egyeztettünk viszont az Arénát üzemeltető cég ügyvezetőjével, Szloboda Gyulával, aki elmondta, hogy a beérkezett panaszlevelek miatt tud arról, hogy a koncerten valóban probléma volt. Ez az információ sajnos a koncert ideje alatt nem jutott el sem hozzá, sem pedig a rendezvényszervezőhöz. A történtek miatt értekezletet hívott össze, amelyen a koncertet biztosító Valton Sec-Zrt képviselői is részt vesznek. Az egyeztetés eredményéről a kedden Szloboda Gyula személyesen fog bennünket informálni.

Frissítés!

A 444 közzétett egy videót, amelyen látható a sokkolós eset, és az oldalnak megszólalt az fiatal, akit a biztonsági őrök bántalmaztak. „A videón engem lökdösnek, rángatnak a biztonsági őrök, és sokkolót is használnak” – írta a portálnak. Hozzátette, hogy a biztonsági őrök a barátnőjét és a sógornőjét is úgy ellökték, hogy elestek. Elmondása szerint amikor sógora odament, őt már egyből egyszerre többen fogták és ütötték. A fiatal esete „egészen addig fajult, hogy kettőnket egy barátommal fojtogató szorító fogásban tartottak, és kb. 8-an jöttek ránk”, végül pedig kirakták az arénából.

(Kiemelt kép: Facebook/Krúbi)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top