nlc.hu
Szabadidő

Airbus kényszerleszállás Budapesten

Ütközés után kényszerleszállás történt a Liszt Ferenc reptéren

Az Eurowings Budapest-Stuttgart járata a kényszerleszállás előtt madárral ütközött.

Visszafordult a Eurowings Budapestről Stuttgartba tartó járata kedden reggel, nem sokkal egy madárral történt ütközés után. Az Airbus A319-es pilótája felszállása után közölte, hogy a gép a kifutópályán madárral ütközött – írja az AirPortál.

Ezután kényszerleszállást jelentett be,

a kettes számú (jobb oldali) hajtómű hibája miatt. Kényszerleszállás után a gép kilenc óra körül biztonságosan földet ért, majd a Repülőtéri Létesítményi Tűzoltóság átvizsgálta a repülőgépet, melynek fedélzetén 58 utas mellett ötfős személyzet utazott.

légiutas

Fotó: Pexels.com

Az esemény az induló és érkező járatokat is érintette,

mert a repülőtér másik kifutópályája karbantartás miatt zárva volt. A Budapest Airport az Airportál érdeklődésére közölte, hogy a Eurowings EW 2781 járatszámú Budapest-Stuttgart járata a felszállást követően madárral ütközött, majd néhány perccel ezután hajtóműproblémát jelentett és visszafordult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol

9:04 órakor biztonsággal leszállt.

Személyi sérülés nem történt, az utasokat a repülőtér tranzitterületére szállították, ahol a légitársaság további tájékoztatására várnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top