nlc.hu
Szabadidő

Györgyi január minden napján fürdött a Balatonban

Ismerd meg Györgyit, aki januárban minden nap megfürdött a jeges Balatonban

Tamási Györgyi újév első napján ismerkedett meg a jeges fürdőzés szépségeivel. Az élmény annyira a szívéhez nőtt, hogy megfogadta: január összes napján meg fogja ismételni. Tartotta magát a fogadalmához.

Az egykori balatonfüredi pedagógus és az aszófői Levendula-labirintus tulajdonosa olyannyira megtett mindent a balatoni fürdésekért, hogy amennyiben arra volt szükség, segítséget hívott és léket vágatott magának a tavon. Persze voltak kellemes napsütéses napok, máskor a holdvilág és sarki fény tette igazán emlékezetessé az élményt – számolt be róla az ilikebalaton.

Balaton

Fürdésre csábít a téli Balaton? (fotó: Pixabay)

Györgyi egy salsa-táncos csoportban kapta az ötletet az egyik társától a hidegvizes fürdőzéshez. A Wim Hof-féle légzéstechnika elsajátításához január elsején jöttek össze Csopakon erős szél és nagy hullámok mellett. Sok volt bennük a kétség, végül győzedelmeskedett a csordaszellem.

Pár nap alatt megszűntek a bőrproblémáim, elmúlt a vállfájásom, gyorsult az anyagcserém. Ezért elhatároztam, hogy januárban minden nap merülök egyet a Balatonban.

Györgyi próbálta a barátait hívni a januári mártózásokhoz, de nem mindig sikerült társaságban fürdenie. A füredi hölgy elmondása szerint magas vérnyomás és szívproblémák esetén nem javasolt a jeges mártózás. Ő Csopak mellett még Balatonfüreden, Balatongyörökön, Balatonakarattyán és Örvényesen is megfürdött, és az élményeiről a Facebook-oldalán is beszámolt. Szerinte a jeges fürdéseinek köszönheti, hogy januárban elkerülték a betegségek, és az idő elteltével egyre könnyebb volt számára bemenni a vízbe. Úgy tudja, a 4 fokos Balatonba merülés meghatszorozza az immunsejtek számát, és a gyulladásos betegségekre is jó hatással lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top