nlc.hu
Szabadidő

Megbillent a Balaton víztükre

Megbillent a Balaton víztükre

A viharos déli-délnyugati szélben február 9-én megbillent a Balaton víztükre.

Balatonfűzfő és Keszthely között 19 centit lengett ki a vízszint. A tó átlagos vízállása reggel 125 centimétert mutatott, ehhez képest délben a tó észak-keleti részén fekvő Balatonfűzfőn 139 centiméter, míg a nyugati medencében Keszthelyen és Balatonmáriafürdőn csak 120 centiméter volt a vízállás – a vizugy.hu adatai szerint.

Balaton víztükre

(Fotó: Pixabay.com)

Nagyobb kilengéseket is mértek már

2020. február 10-én a 12 órakor mért adatok szerint 81 centiméternyi különbség volt a keszthelyi és a balatonfűzfői vízszint között.

Balatonfűzfőn akkor 154 centiméteres, Keszthelyen pedig 73 centiméteres volt a vízállás, vagyis a tó víztükrének ritka, kelet-nyugat irányú megbillenése miatt 81 centiméteres volt az eltérés a keleti és az észak-nyugati vízszint között.

Tamási Györgyi újév első napján ismerkedett meg a jeges fürdőzés szépségeivel. Az élmény annyira a szívéhez nőtt, hogy megfogadta: január összes napján meg fogja ismételni. Tartotta magát a fogadalmához, azóta is merül a sokszor csak 4 fokos Balatonba.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top