nlc.hu
Szabadidő

Társat szeretne Valentinra a magányos szamár

A világ legmagányosabb szamara csak egy társat szeretne Valentin napra

Harold tavaly karácsonykor vesztette el legjobb barátját, Billy.
A világ legmagányosabb szamara csak egy társat szeretne Valentin-napra

Tavaly karácsony óta már semmi sem ugyanolyan Haroldnak, a bitteswelli szamárnak. Az ünnepek alatt elvesztette ugyanis legjobb barátját, Billyt. „Billy, a kecske, nagyon öreg volt már, többféle krónikus betegség is gyötörte szegényt. Az ünnepek alatt az állapota rohamosan romlani kezdett és nem maradt más választásunk, mint elaltatni őt” – nyilatkozta a BBC-nek Billy és Harold gazdája, Dot Smith, aki az elmúlt napokban a közösségi média segítségével igyekszik társat találni magára maradt kedvencének.

Mióta Billy nincs, Harold teljesen el van veszve. Céltalanul kóborol a legelőn, és többször meglátogatta a kifutót, ahol korábban Billyt tartottuk. Megszakad a szívünk, hogy így látjuk, ezért arra gondoltunk, keresünk neki társaságot

– magyarázza a tulaj, aki a brit hírcsatornának elárulta azt is, milyen társaság tenné boldoggá a magányos szamarat, aki immár 17. éve osztja meg velük az életét.

„Egy nőstény kecskét keresünk Harold mellé, aki feledtetné vele Billy hiányát” – mondja Dot, majd hozzáteszi, amikor Billy volt Harold társaságában, a szamár rendszeresen szaladgált vele a legelőn. „Soha nem távolodtak el egymástól néhány méternél messzebbre. Imádták egymást.” A tulajdonos bízik benne, hogy hamar találnak majd egy megfelelő társat Haroldnak; annál is inkább, mert úgy érzik,

ha újra egy kecske társaságában tölthetné a napjait, Harold újra boldog csacsi lenne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top