nlc.hu
Szabadidő

Íme a milliárdosok hihetetlen utazási igényei

A milliárdosok utazásszervezője elárulta, milyen őrületes kérésekkel fordultak már felé ügyfelei

Ha azt gondolnánk, hogy a leggazdagabbak képzelőereje megáll a jachtoknál és az ötcsillagos luxusszállodáknál, akkor nagyot tévedünk!

Ha szeretünk utazni, akkor biztosan legalább már egyszer megfordult a fejünkben az, hogy milyen lehetne egyszer úgy útra kelni, hogy nem kell aggódnunk a kiruccanással járó költségek miatt. Lefoglalhatnánk azt a luxushotelt, amit eredetileg kinéztünk – de aztán gyorsan átváltottunk inkább egy olcsóbbra -, és elmehetnénk azokra a programokra is, amelyek eddig nem fértek bele a büdzsénkbe. Míg a legtöbbeknek ez az élmény csupán múló álom marad, a világ leggazdagabb emberei számára ez a valóság. Sőt, a legtehetősebbek sok esetben nem elégednek meg egy „szimpla utazási élménnyel”, utazásszervezőiktől döbbenetes extrákat is elvárnak. Egy luxusutazásokat szervező iroda munkatársa most el is árulta, hogy milyen őrületes kérdésekkel fordultak már hozzájuk a milliárdosok.

Repkednek a milliárdok

A luxus-utazásszervezés rejtelmeibe a 45 éves Ricardo Araujo avatta be a Daily Mail olvasóit. A férfi több, mint hét éve alapította az Ariodante Travel nevű cégét, profiljuk pedig az, hogy milliárdosoknak és a királyi családok bizonyos tagjainak szerveznek utazásokat. Mivel Ricardo ügyfelei természetesen titoktartási szerződést kötnek az utazásszervezővel, ezért pontos részletekkel nem tudott szolgálni az olvasóknak, annyit mégis elhintett, hogy volt olyan alkalom, amikor majdnem egy éven keresztül tervezett egy utazást az egyik ügyfelének, amelynek az ára végül átszámítva több, mint 15 milliárd forintra rúgott.

Őrületes kérésekkel fordulnak felé

Az utazási profi, aki legtöbb idejét London és Párizs között tölti egy olyan alkalomról is beszámolt, amikor az egyik ügyfele azt a megbízást adta neki, hogy szervezze meg egy atombomba felrobbantását.

„A férfi azért mert felkeresni engem ezzel a kéréssel, mert hallott arról, hogy egy alkalommal levittem valakit egy atomtengeralattjáróra, hogy ebédeljen egyet a flotta parancsnokával. Ezen felbátorodva úgy döntött, hogy megkeres azzal a kéréssel, hogy rengeteg pénzt fizetne azért, hogy felrobbantsanak neki egy atombombát. A kezdeti sokk után természetesen udvariasan elutasítottam a kérését.”

Mesés kalandokat szervez

Ricardo egy másik döbbenetes megbízása az volt, amikor egy gazdag amerikai ügyfél kilencéves unokájának kellett egy ˝apró˝ meglepetést szerveznie. A kislány ugyanis sellőket szeretett volna látni, nagypapája pedig a profi szervezőhöz fordult segítségért, hogy álma teljesülhessen.

„A sellőshow egy luxusjachtos utazás alatt került megrendezésre Európában. A sellőlánynak beöltözött profik produkcióját egyébként Homérosz Odüsszeiája ihlette.” – árulta el Ricardo, aki azt is megosztotta, hogy a sellőkaland még ezek után sem ért véget. Egy sellőlányt ugyanis sikerült ˝felcsempésznie˝ a hajó fedélzetére, így amikor a kislány éppen Capri szigeténél egy tengeralattjárós kalandban vett részt, a sellő újra a habok alá merült, óriási meglepetést okozva ezzel a gyermeknek. Ez az egész mutatvány egyébként 126 millió forintjába került a megbízónak, beleértve a tengeralattjárós mulatságot is. Ha a jacht utat is belevesszük, akkor a végösszeg kicsit több, mint 897 millió forintra rúgott.

Rengeteg tehetős család álmát váltja valóra (Fotó: Getty Images)

Rengeteg tehetős család álmát váltja valóra (Fotó: Getty Images)

Történelmi pillanatok alkotója

Ricardo akkor volt a legbüszkébb magára, amikor egy alkalommal sikerült leszerveznie, hogy egyik ügyfele részt vegyen egy múmia restaurálásánál Európa egyik leghíresebb múzeumában.

„Az ügyfelem a fellegekben járt. A keze szinte remegett az izgatottságtól és a ténytől, hogy tényleg megcsinálja.” – idézte fel az ominózus pillanatot a profi szervező, aki úgy fogalmazott: azért imádja a munkáját, mert elképesztő öröm számára ilyen hatalmas érzelmeket és élményeket okoznia az embereknek.

Nem akárki lehet az ügyfele

Mivel nincs oka panaszkodni a luxusszervezőnek, arra is van lehetősége, hogy alaposan megválogassa az ügyfeleit. Ricardo véleménye szerint bár sok mindent meg lehet pénzen vásárolni, a modort azt nem, ő pedig nem tudna együtt dolgozni egy olyan emberrel, aki nem tisztel másokat.

„Volt egy olyan ügyfelem, aki arra kért, hogy juttassam be Olaszország egyik gyönyörű, privát kastélyába. Sikerült is leszerveznem egy ebédet neki a kastély tulajdonosával – aki nem mellesleg egy herceg, és Olaszország egyik legősibb családjának a tagja. Mikor azonban a kliensem meglátta az utazás tervezetét, arra kért, hogy a közös ebéd helyett inkább csak egy szendvicsezés legyen a helikopterében. Mindezt persze azért kérte, mert nem akarta kifizetni a herceg ebédjét. Ez a fajta milliomos nem nekem való, így udvariasan átirányítottam másik utazásszervező cégekhez.”

Bár kétségtelen, hogy csábítóak lehetnek ezek a lehetőségek mindenki számára, ne feledjük el, hogy utazás élménye nem a benne rejlő luxus miatt lesz maradandó. Próbáljuk meg inkább arra fektetni a fókuszt, hogy olyan helyeket fedezzünk fel, amelyek valamiért közel állnak a szívünkhöz és olyan emberek – vagy akár saját magunk -, társaságában, akiket kedvelünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top