nlc.hu
TV-sztárok

Saját szigetet vásárolna a milliárdos Jákob Zoltán

Saját szigetet venne magának a milliárdos Jákob Zoltán

Saját, privát szigetet vásárolna magának a milliárdos üzletember, Jákob Zoltán. Méghozzá nem is akárhol!

Mint ahogy már korábban írtunk róla, Jákob Zoltán exfeleségével, annak új párjával és lányaival töltötte az ünnepeket, méghozzá nem is akárhol! A milliárdos üzletember ugyanis családjával együtt a Maldív-szigetekre utazott, hogy kipihenje az év fáradalmait. Utánajártunk, vajon hogyan telt a korábbi Nagy Ő számára az utazás, aki a felkeresésünkre egy váratlan bejelentést is tett az nlc.-nek.

Barátok lettek exfelesége jelenlegi párjával

Bár elsőre furcsa lehet, hogy Jákob Zoltán exfeleségével és annak új párjával indult a mesés vakációra, ebben az üzletember számára semmi különös sincs, ugyanis jó kapcsolatot ápolnak Balázzsal.

„A Maldív-szigetekre vagy romantikázni megy az ember, vagy a családjával. Mi most öten mentünk el együtt, és azt kell mondjam, nagyon élveztük ezt az utazást. Mivel nem csak hárman utaztunk el a lányokkal, hanem az anyukájuk is jött velük, így még harmonikusabb volt számukra ez a vakáció. A lányok ugyanis nagyon élvezik, ha együtt a család. Azzal sem volt semmi gond, hogy Kati párja is velünk tartott.

Bár az utazás előtt is nagyon jól elvoltunk, úgy érzem, most lettünk igazán barátok. Azért is örülök, hogy jött, mert így legalább javította köztük az ivararányt

– mondta nevetve a milliárdos.

Jákob Zoli

Fotó: @jakobzoli

Igazi luxus vette körül őket

Zoli lapunknak azt is elárulta, hogy a vakáción fergeteges programokon vettek részt, fantasztikus éttermeket próbáltak ki – teljesen feltöltődött a kiruccanás során.

„Imádom a Maldív-szigeteket. Annyira nyugodt ott minden, a legszebbek a színek és ráadásul mindig nyár van. Nagyon vártam már, hogy kipróbáljam a helyi éttermeket is.

Jártunk egy víz alatti, és egy, a fák lombkoronájában felépített étteremben is. Mindkettő nagyon izgalmas volt. Amikor a fák tetején voltunk, tisztára úgy éreztem magam, mintha én lennék Tarzan

 – osztotta meg a milliárdos, aki azt sem tagadta, hogy mindig nagyon feltölti, amikor a télből a nyárba utazik, ilyenkor ugyanis nincs szürkeség és hideg, emiatt pedig teljesen más hangulatba kerül.

Privát szigetet venne magának

Mindezeket hallva nem csoda, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere azon is elgondolkozott már, hogy egy saját szigetet vásároljon itt magának. Mikor hidroplánnal repült a térség fölött, már ki is nézett magának egy-két ígéretesnek tűnő földdarabkát.

„Gondolkodtam már rajta, hogy veszek magamnak itt egy szigetet. A Maldív-szigetek ugyanis rengeteg kis szigetből áll, és vannak olyan kis helyek, amelyeknek még nincs tulajdonosa. Azok a helyek tetszenek a legjobban, ahol van egy kis zöld terület és egy kis világoskék rész, ahol sekély a víz, és ezt fel lehetne töltetni homokkal. Így még nagyobb lenne a sziget nagysága. Nem új keletű dolog a sekély területek feltöltése, Dubajban például ugyanezzel a módszerrel csinálták meg a Pálma-szigeteket is” – osztotta meg tervét lapunkkal a milliárdos, aki csak azért nem biztos még abban, hogy belevág a vásárlásba, mert nagyon szeret új helyeket felfedezni a világban, így nem tudja, mennyire használna ki egy ilyen lehetőséget. A Maldív-szigetek hangulatáért azonban úgy gondolja, megérne belevágni egy vásárlásba.

Nem elérhetetlen álom a szigetvásárlás

Bár sokan most igazán irigykedhetnek a milliárdos üzletemberre, érdemes tudnunk, hogy a szigetvásárlás nem csak a kőgazdagok pénztárcájára van tervezve. Egy vízumkérelmekkel és segítségnyújtásokkal foglalkozó cég szerint ugyanis a világon rengeteg az olyan sziget, amihez nem kell bankot rabolnunk, hogy a miénk legyen. A saját kis paradicsomunk tehát sokkal elérhetőbb, mint azt gondolnánk…

Hol nézelődjünk?

Első hallásra nagyon megdöbbentő lehet az a Forbes magazin által közölt hír, hogy a szigetvásárlás nem csak a gazdagok és híresek kiváltsága. Természetesen azok a szigetek, amelyek elérhetőek nagyobb rétegek számára is, nincsenek felszerelve luxusvillákkal, és medencékkel, ám a hangulatukra és az általuk nyújtott élményre így sem lehet panaszunk. A franciaországi Lac d’en Bas tavon már akár 20 millió forintért is hozzájuthatunk egyhez. Ugyanennyiért szerezhetünk magunknak szigetet Új-Skóciában is, ehhez az ajánlathoz azonban már egy pofás platós autót is hozzácsapnak. New York és Albany városa között félúton a Hudson folyó mentén elhelyezkedő szigetek egyikét pedig 35 millió forintért kínálták.

Bocal-sziget
Megnézem
Összes kép (4)

Ha az előbbi felsorolás nem keltette fel kellőképpen az érdeklődésünket, akkor az Official eTA tanulmánya összegyűjtött számunkra néhány olyan helyszínt is, amelyeket hektáronkénti költségek alapján mutatott be. Eszerint Dél-Amerika a legolcsóbb kontinens egy sziget megvásárlásához, ahol az átlagos hektáronkénti költség 403 ezer forint. Ha a Csendes-óceán szigetvilágában szeretnénk vásárolni, már jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk, itt már közel 7 millió forintot számolnak fel hektáronként. Költséges helynek számít Észak-Amerika is, ahol átlagosan 8 milliót kell fizetnünk. Meglepő, hogy Európa a második legdrágább kontinens, ahol szigetet vásárolhatunk, itt már 23 millió forintot is elkérhetnek egy hektárért. A legdrágább hely egy privát sziget birtoklására azonban nem más, mint Ázsia, ahol 110 millió forintra is rúghat a hektáronkénti összeg.

„Többféle okból is olcsóbb lehet egy magánsziget. A fekvésük vagy a megközelíthetőségük fontos szerepet játszik abban, hogy milyen magasra szalad fel az áruk. Előfordulhat, hogy egyes szigetek olyan távol vannak a szárazföldi társadalomtól, hogy túl sok gondot okozna az anyagok szállítása egy ház építéséhez, nem beszélve a rendszeres élelmiszerimportról” – fejtette ki a szigetárakat vizsgáló cég fejlesztési igazgatója, Jayne Forrester.

Miért annyira népszerűek a magánszigetek?

Forrester szerint az ok egyszerű: mivel olyan társadalomban élünk, ahol szinte folyton elérhetőek vagyunk, vonzó alternatíva számunkra egy távol eső hely, ami csak a mienk, és ahol senki sem zavar minket kikapcsolódás közben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top