nlc.hu
Szabadidő

Dubaj turisztikai eredményei

Dubaj az eddigi legjobb éves turisztikai teljesítményét érte el 2023-ban

A nemzetközi turisták száma 19,4%-kal emelkedett, így a város összesen 17,15 millió látogatót fogadott.

Dubaj kormányának médiahivatala: Dubaj minden eddiginél több turistát fogadott 2023-ban, összesen 17,15 millió nemzetközi látogatót üdvözölt a Dubaji Gazdasági és Turisztikai Minisztérium (DET) legfrissebb adatai szerint. A 2022-es 14,36 milliós látogató számhoz képest ez 19,4 százalékos éves növekedést jelent, amely akkor is rekordnak számít, ha már az egy évvel korábbi, 2022-es utasszám is meghaladta a 2019-ben regisztrált 16,73 milliós rekordot.

Issam Kazim, a Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing vezérigazgatója a következőket mondta:

„A kínálat széles skáláját, valamint Dubaj biztonságos és elérhető úti célként jelölt hírnevét folyamatosan elismerik, a Tripadvisor Travellers’ Choice Awards 2024-es díjátadó gálán már folyamatában harmadszor nyerte el a legjobb úti cél elismerést. A tartós siker tovább erősíti a látogatók bizalmát Dubaj iránt, mivel felgyorsítja a célt, hogy Dubaj egyike legyen a világ három legjobb üzleti és szabadidős városának, ahol egyaránt a legjobb élni és dolgozni.”

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

„Stratégiailag hasznosítjuk a rendkívül sikeres 2023-as év során generált jelentős lendületet, hogy a turizmus minden szegmensében növekedjünk, emeljük a férőhelyek számát, mindezt azért, hogy bemutathassuk a város páratlan kínálatát, amely a nemzetközi utazók sokféle preferenciájához és költségvetéséhez egyaránt igazodik” – tette hozzá Issam Kazim.

A Dubaj idegenforgalmi ágazatának legfrissebb kutatásairól, betekintéseiről és hivatalos jelentéseiről a www.dubaitourism.gov.ae/en/research-and-insights oldalon bővebben is olvashatsz.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top