nlc.hu
Szabadidő

Vízummentesség Kínába

Napokon belül már vízum nélkül utazhatunk Kínába

Nagy bejelentést tett a kínai külügyminiszter.
Kína

Kína a tervek szerint további európai országok, köztük Magyarország állampolgárainak is vízummentes beutazást biztosít március 14-től, “kísérleti jelleggel” – közölte Vang Ji kínai külügyminiszter. Mint az MTI írja, a vízummentességet 6 európai ország: Svájc, Írország, Magyarország, Ausztria, Belgium és Luxemburg állampolgárainak biztosítanák március közepétől.

A külügyi tárca vezetője abban bízik, hogy több ország is vízumkönnyítéseket vezet be a kínai állampolgárok számára: “Reméljük, hogy az országok velünk együttműködve gyorsforgalmi hálózatokat építenek ki a határokon átívelő utazásokhoz, valamint ösztönözzük a nemzetközi személyszállító járatok gyors újraindítását, ezáltal a kínai állampolgárok számára kényelmesebbé válik a külföldi utazás, és a külföldi barátok is otthon érezhetik magukat Kínában.”

A magyar úti okmánnyal immár 189 úti cél látogatható vízummentesen. Tavaly nyáron ez a szám még csak 186 volt, de többek között Kenyával, most pedig már Kínával is bővült a lista. Ez pedig nem jelent mást mint, hogy – a londoni székhelyű Henley & Partners globális állampolgársági és tartózkodási tanácsadó cég listáján – a legerősebb útlevelek között szerepel a magyar.

A kínai nemzeti légitársaság 2015-ben indította el közvetlen Budapest-Peking járatát, amelyet a járvány idején szüneteltetett. A két főváros közötti közvetlen légi forgalom 2022 nyarán újraindult, majd 2023 márciusában néhány hónapra ismét felfüggesztették a szolgáltatást. Tavaly júniusban heti 2 járattal teremtették meg újra a közvetlen légi kapcsolatot. Magyarország és Kína között jelenleg 2 légitársaság heti 8 járata közlekedik: az Air China mellett a China Eastern Airlines üzemeltet járatokat a magyar fővárosba. Négy kínai nagyváros, Peking, Csungking, Sanghaj és Ningbo érhető el közvetlenül, átszállás nélkül Budapestről.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top