nlc.hu
Szabadidő

Nádai Anikó jógázása

Nádai Anikó elaludt a jógaórán: „Hangosan horkoltam”

Nem jött be neki a jógázás.

Nádai Anikó nagyon régóta keresi az útját a sportban, és egyelőre nem találja a neki való mozgásformát. “35 éve keresem, és nincs az a sport, ami igazán boldoggá tenne. Voltam már mindenen. Ráztak már árammal, amikor tapadókorongokat tesznek rád és stimulálnak. Ez a speed-fitnesz. Kipróbáltam természetesen a jógát is”mesélte a Reggeliben a műsorvezető, majd megosztott egy vicces történetet az utóbbiról.

Nádai Anikó

Nádai Anikó Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című krimi-reality-ben – Fotó: Sajtóklub

Az volt az élményem, hogy nyújtogattam mindent, aztán amikor azt mondták a végén, hogy pihenjünk meg, én úgy megpihentem, hogy elaludtam és hangosan horkoltam. Úgyhogy mondták, hogy többet ide nem kéne jönni” – elevenítette fel a történteket.

Bevallotta, abban reménykedik, hogy most végre a pilates lesz az, ami beválik neki. “Futottam, úszni nem tudok, speed-fitnesz…” – sorolta, amiket eddig kipróbált. A bokszot pedig kapásból elutasította, amikor műsorvezető-társa, Szabados Ági felvetette, mondván nem bírná elviselni, ha megütnék, illetve ő sem lenne képes másokat megütni.

Amúgy egy friss tanulmány szerint könnyebben rávesszük magunkat a sportra, ha a barátaink is csinálják. A sportolás ugyanis “ragadós”, azaz sokkal inkább hajlamosak lehetünk rászánni magunkat a mozgásra, ha a környezetünkben lévő közeli ismerőseink is sportolnak. Ez egyébként különösen érvényesül a nők esetében. A mozgás és sportolás kihozza az ember kompetitív énjét – kísérletek bizonyították, hogy ha a mellettünk futó barát többet és gyorsabban fut, akkor mi is emeljük az adagot, hiszen nem szeretnénk alulteljesíteni, puhánynak látszani mellette. Ez a versenyszellem pedig nagyon is pozitív hatással lehet ránk a mozgásban, hiszen segít kitolni a határainkat, amitől intenzívebb, eredményesebb lesz a sport. Próbáljunk olyan társaságba keveredni, ami lelkes sportmániásokból áll, esetleg válasszunk barátokat a tájfutó egyesületből, vagy csak szimplán vegyük rá a haverokat egy kis mozgásra. Mindegyik módszer segíthet, hogy mi is formába lendüljünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top