nlc.hu
Szabadidő

Puppy Yoga

Cukiság: kiskutyás jóga indult Budapesten

Szeretetgombócok árasztják el a jógastúdiót.
jóga

Kiskutyás jóga indult Budapesten. Mint a Fókusz riportjából kiderül, a Puppy Yoga lényege, hogy a jógaórán részt vesznek olyan négylábúak, akiknek egyelőre nincs gazdájuk. Csak fel-alá futkároznak, játszanak egymással vagy a vendégekkel, esetleg éppen szundítanak egyet, ha ahhoz van kedvük. Az ötlet Tóth Vivientől származik, aki jógaoktató és két kutyának állandó, nyolcnak pedig ideiglenes gazdija. 

“Nekem nagyon sok barátnőm és barátom csak azért jött át hozzám kutyázni, mert úgy érezték, hogy kell egy kis szeretet és boldogsághormon. Igazából innen jött az ötlet” – árulta el.

A jógaoktató az óráin résztvevő kiskutyákat egy borsodi mezőről mentette meg az alapítványával. “Csak olyan kutyákat hozok magammal, akikről tudom, hogy egészségügyileg és lelkileg is 100 százalékosan jól vannak” – mondta.

Az, hogy a kiskutyás jóga jó ötletnek bizonyult, már néhány megtartott óra után is egyértelmű lett a visszajelzésekből. “Van egy visszajáró vendégem, egy hölgy, aki pánikbetegséggel küzd. Hosszú évek óta nem tudott úgy elmenni sehova, hogy ne legyen szorongása, vagy ne jöjjön rá pánikroham. És azt mondta, hogy itt viszont annyira csodálatosan érezte magát, hogy rendszeresen jár” – mesélte Vivien.

De nemcsak a résztvevőknek hasznosak az ilyen alkalmak, hanem a kiskutyáknak is, mivel egyiknek-másiknak a jógára járók közül került ki új, befogadó gazdija.

Az állatokkal közös jógázás amúgy nem újkeletű dolog, korábban írtunk már arról, hogy kecskék társaságában is lehet gyakorolni a napüdvözlést, de vetettek már be törpemalacokat is. Az utóbbinál a jógaoktató azzal indokolta, hogy a kecskék nem voltak nagyon interaktívak, és az emberek sem érdekelték őket, a törpemalacokkal viszont teljesen más a helyzet. A kecskés jóga az eredeti, amerikai helyszín mellett most már valamivel közelebb, Amszterdamban is működik, azonban már tovább is vitték ezt a vonalat: immár bébikecskék társaságában is lehet gyakorolni. De az igazán menők már  alpakával, valamint gyűrűsfarkú makikkal jógáznak. “Barátságos személyiségükkel és az emberek iránti szeretetükkel a makik tökéletes társak a jógában, akik segítik az embereket, hogy nevessenek, lazítsanak, és elfeledjék a gondokat” – magyarázta a “makijóga”-oktató.

Tény, hogy az állatokkal való testmozgás csökkenti a szorongást és a stresszt.

Kiemelt fotó forrása: RTL / Fókusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top