nlc.hu
Szabadidő

Tengerjáró hajó eltűnt utasa

SMS-t írt, majd eltűnt a tengerjáró utasa

A 23 éves utas feleségének küldte el utolsó üzenetét, majd eltűnt.

A skót Liam Jones az Euribia nevű hajóval indult egy hetes európai útra, édesanyja születésnapját ünnepelve. Nem sokkal később örökre eltűnt.

A hajó március 16-án futott ki Southamptonból,

Sms-t írt, majd eltűnt a tengerjáró utasa

Amszterdam irányába, majd tovább, Németország felé. Jones március 14-én vett búcsút feleségétől, majd Glasgow-ban találkozott családjával. Jones még biztosan felszállt a hajóra, de eltűnt a fedélzetről, mielőtt Hollandiába értek volna. A turistaügynökség is megerősítette egy utas eltűnését.

Felesége felidézte az utolsó sms-t,

amit férjétől kapott. Jones ebben arra panaszkodott, hogy tengeribeteg. „Csak… elment” – mondta a férjéről Sophia McPhee. „Soha többé nem fogom látni őt. Le vagyok sújtva. Annyi kérdésem van, és nem kapok választ arra, ami történt.” A nő szerint csak nagy nehezen tudott kapcsolatba lépni az MSC Cruises-szal a tragédia ügyében.  

A társaság szóvivője az Uniladnek elmondta:

„Az MSC Euribia egyik utasa a fedélzetről a vízbe esett

március 16-án, útban Hamburgba. Ezt jelentettük a hatóságoknak. A southamptoni rendőrség március 22-én szállt fel a hajóra, és a halottkém nevében nyomozást indított. Mélyen elszomorított minket ez a hír, és gondolataink a családdal vannak ebben a nagyon nehéz időszakban.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top