nlc.hu
Szabadidő

Unikornis őz a Bakonyban

Unikornis őzet fotóztak a Bakonyban

Albínó őz után itt az egyszarvú őz!
természetfotós,

A bakonyszombathelyi Joó Gábor gyakran örökít meg gyönyörű, vadon élő állatokat. A dunántúli természetfotós legutóbb egy különleges őzet kapott lencsevégre a Bakonyban: egy egyszarvú őzbakot – írja a Sokszínű Vidék.

Mint a portál megjegyzi, a fiatal őzbakok homlokán először többnyire egy kicsi dudor fejlődik. Az első igazi agancs egy körülbelül arasznyi hosszú nyárs, amit télen vet le. Az új agancs pedig tavasz végéig nő, szőrös bőrrel fedett.

Nemrég egy gyönyörű, hófehér őzet fotóztak a Déli-Kárpátokban. Az albínó őz a Drakula-kastélyáról elhíresült Törcsvár melletti erdőkben került lencsevégre. Az állatról a Brassó megyei csendőrség osztott meg fotókat Facebook oldalán.

“A természet… mindig meglepő és lenyűgöző. A törcsvári hegyi őrs munkatársai egy völgyben találkoztak a fehér őzzel. A fehér szőrzet nagyon ritka, valószínűleg albinizmusnak tulajdonítható” – írták a különleges felvételekhez.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top