nlc.hu
Szabadidő

Mostantól az unikornis is lehet háziállat

Hivatalosan is engedélyezték az unikornistartást egy kislánynak

A Los Angeles-i állatvédelmi hatóság bírálta el pozitívan a nem mindennapi kérvényt.
Unikornis szalad a réten

Egy élénk képzeletű kislány, Madeline az első a világon, akinek ilyen engedélyt adott ki a hatóság. Igaz, az unikornis tartásához meg kell felelnie pár nem könnyen teljesíthető feltételnek is: a mesebeli lénynek bőséges napfényt, holdfényt és szivárványt kell kapnia, és havonta legalább egyszer puha ronggyal ki kell fényesíteni a szarvát.

Marcia Mayeda, a Los Angeles megyei állatgondozási és állatellenőrzési osztály igazgatója rózsaszínű, szív alakú fémtáblácskát küldött a kislánynak „Állandó egyszarvú engedély” felirattal, és mellékelt hozzá egy kis plüss unikornist is.

Madeline novemberben fordult levélben a hatósághoz, amelyben azt kérte, engedélyezzék, hogy ha talál egy egyszarvút, azt az udvarukban tarthassa.

Mayeda megdicsérte a lányt, amiért felelős állattartóként engedélyt kért, és megfelelő, szeretetteljes környezetről is gondoskodik leendő állata számára. A hivatal a közösségi médiában hozta nyilvánosságra a különös engedély kiadásának történetét.

Forrás: MTI/nlc, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top