nlc.hu
Szabadidő

Elmarad Bangó Margit erdélyi turnéja

„Ilyen bánásmódban még sosem volt részem” – Elmarad Bangó Margit erdélyi turnéja

Az énekesnő szerint a koncertszervező csak hitegette őket, míg a férfi azt állítja, azért nem adott előleget, mert nem is kötöttek szerződést.

Bangó Margit hónapokkal ezelőtt megegyezett egy koncertszervezővel, hogy zenekarával Erdélyben lépnek fel, és április 12-én Marosvásárhelyen, 13-án Csíkszentsimonban, 14-én pedig Székelyudvarhelyen adnak koncertet. Ám a fellépésekből semmi nem lesz, ugyanis az énekesnő állítása szerint a koncertszervező csak hitegette őt.

„Mélységesen elszomorít engem, mert több mint 50 éve vagyok az énekesi pályán, és ilyen bánásmódban még sosem volt részem ezalatt a csekély idő alatt – írta Bangó Margit a Facebookon. – A magát »koncertszervezőnek« nevező »Úriember« hónapokon át hitegetett engem a koncert megvalósulásával kapcsolatban. Viszont nem csak engem, hanem a Gyergyómedencei Magyarnóta társulatot, Hajlák Attilát, Vass Annamáriát, és az ottani fellépőket, akik szintén áldozatok lettek. Úgy gondolom, joguk van tudniuk azoknak az embereknek akik megvásárolták a koncertjegy árát, hogy sajnos nem lesz meg a koncert.”

A nemrégiben Curtissel közreműködő 74 éves énekesnő a bejegyzésben azt is írja, hogy saját pénzen vásárolt repülőjegyeket magának, a zenészeinek és a lányának, valamint több fellépést is visszamondott a koncert miatt, ami anyagi kiesést is jelent neki. Ezért, tette hozzá, jogi úton fognak fellépni.

Bangó Margit a Borsnak azt állította, hogy január 14-én kapott felkérést a koncertekre, meg is beszéltek egy személyes találkozót, de a rendezvényszervező nem jelent meg – így nem írtak alá szerződést –, később pedig mindig talált valami kifogást, hogy miért nem lehet őt utolérni. Egy héttel a koncert előtt telefonon beszéltek vele, de az előleget, illetve az útiköltséget azóta sem kapták meg, miközben a szervező árulta a koncertjegyeket. Ezért döntött Bangó Margit végül a fellépések lemondása mellett.

Bangó Margit a Csináljuk a fesztivált! címû mûsor ötödik elõdöntõjén, a szilveszteri adás felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2022. október 2-án.

Bangó Margit (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A Blikk utolérte a koncertek szervezőjét, aki azt mondta, hogy a háromállomásos miniturnéért Bangó Margit 28 500 eurót, azaz nagyjából 10,6 millió forintot kért magának és zenekarának, ennek felét előlegként. A férfi szerint nem tudta, hogy a személyes találkozón kötnék meg a szerződést, ő meg nem akart sok pénzzel utazni, és inkább online akarta elintézni a megállapodást.

Az előleg végül nem lett elutalva, ahogy a repülőjegyek ára sem. A koncertszervező állítása szerint nyolc főre kértek ezer eurót, de amikor fotót kért tőlük a jegyekről, nem kapta meg, és bizonyíték nélkül nem utalt. Ezután fújták le a koncertet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top