nlc.hu
Szabadidő

Bangó Margit 18 évesen

Elfeledett videó! Ilyen gyönyörű volt a 18 éves Bangó Margit élete első tévéfelvételén

Több mint fél évszázaddal ezelőtti videó került elő az akkor pályája elején álló tehetségről, Bangó Margitról.
Bangó Margit

A zenészcsaládba született Bangó Margit egészen fiatalon kezdte színpadi karrierjét. 17 éves volt, amikor édesanyja biztatására benevezett a Magyar Rádió tehetségkutatójába, ahol felfigyeltek kivételes énekhangjára és előadói talentumára. Először a rádió készített vele felvételeket, nem sokkal később pedig már a televízióba is meghívták énekelni. Az alábbi videón, melyre a Youtube-on bukkantunk rá, a 18 éves Bangó Margit látható, élete legelső tévéfelvételén.

A Kossuth-díjas cigány- és magyarnóta énekesnő bő fél évszázados karrier után tavaly jelentette be visszavonulását, 2022 februárjában a Papp László Sportarénában tartott koncertjén búcsúzott el a közönségtől, azóta már csak alkalmanként áll színpadra.

„Nagyon remélem, hogy 20-30 év múlva még fognak hallgatni a gyerekek, hiszen ha Magyar Imrét, Kalmár Pált hallgatunk, illetve olyan régi nagy énekeseket, akik nekem is nagyon kedvesek, akkor remélem Isten kegyelméből, hogy megszeretik. Persze, csak úgy lehet megszeretni a nótát és a cigányzenét az emberekkel, ha olyan előadók prezentálják” – nyilatkozta akkor az énekesnő a Tényeknek.

Nyáron derült ki, hogy az előadóművésznek ismét meg kell küzdenie a rákkal. Decemberben aztán jó hírek érkeztek az állapotáról: másodszor is sikerült legyőznie a kórt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top