nlc.hu
Szabadidő

Babettával motorozik el Afrikáig két magyar

Babettával robog el egészen Afrikáig két magyar nyugdíjas

Kemény másfél hónap vár rájuk.

Két magyar férfi nekivágott, hogy Magyarországról egészen Afrikáig Babettával robogjon végig, mintegy 6 ezer kilométert. Mint a Tények Plusz riportjából kiderül, Farkas Gábor és Barta Zsolt már év elejétől készülnek életük legnagyobb kalandjára. A két férfi 62 éves, már tíz éve járják a világot segédmotorral, amelynek 42 km/h a csúcssebessége. Mostanáig a Baltikumtól kezdve Görögországon át rengeteg helyre eljutottak, összesen 14 országot jártak be, de az afrikai út újabb kihívást jelent számukra.

babetta

Babettával vágtak neki Afrikának – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

“Biztos nem akarunk már Északra menni, ilyen hidegre. Minden nagyon hideg volt Lengyelországban. Mondom, valami déli részre menjünk, valami meleg részre. És így jött Afrika” – magyarázta Barta Zsolt az úti céljukat.

Csütörtök reggel indultak útnak Szegedről, a tervek szerint napi 200 kilométert haladnak majd. A Babettához egy kis utánfutót is építettek a csomagjaik számára. Ha pedig a motor nem bírja már a hőséget, akkor a pedállal lehet majd hajtani a járgányt. Áruházban vásárolnak majd élelmet. Ahol lehet, ott kempingben fognak aludni. 

“3200 kilométer körül saccoljuk az odautat. Az összidő körülbelül másfél hónap lesz oda-vissza” – vázolta fel Farkas Gábor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top