14 órás kikapcsolódásért Manchesterből Milánóba repült, mert olcsóbb volt, mint Londonba vonatozni

F.C. | 2024. Május 12.
Annyira drágának találta a vonatjegyet Londonba, hogy inkább Olaszországban töltött el egy fél napot.

Dagmara Kedzierskanak több mint 100 fontjába került volna, ha Manchesterből Londonba vonatozna el, ezért inkább úgy döntött, ennek az összegnek a feléért inkább eltölt pár órát Milánóban. A 14 órás Manchester-Milánó utazás oda-vissza csupán 50 fontba fájt a 30 éves nőnek.

 Délelőtt 10:50-kor érkezett az olasz városba, a délelőttjét egy kávéval és egy péksüteménnyel indította, majd 6 fontért Varennába vonatozott, hogy megnézze a gyönyörű Comói-tavat. Pizzázott evett és ivott egy Aperol Spritzet, majd 6 fontért visszavonatozott Milánóba, ahol 2 fontért elmetrózott a híres katedrálishoz. Miután bejárta a környéket, visszametrózott a vasútállomásra, onnan pedig 11 fontért kiment a reptérre. Majd repülőre szállt, és hajnali 1 órakor leszállt Manchesterben.

 „Az egynapos külföldi kirándulások sokkal vonzóbbak és sokszor olcsóbbak, mint Angliában lenni” – fejtette ki Dagmara. „A milánói utazásom kevesebb, mint 200 fontba került mindennel együtt. Ráadásul sokkal valószínűbb, hogy külföldön jobb az az időjárás, mint nálunk. Manchesterben élek, és az utóbbi időben nagyon nem voltam kibékülve az időjárással. Sőt a külföldi utazástól, még ha csak egynapos is, egyből nyaralási hangulatba jövök” – magyarázta a mini kiruccanását.

Ráadásul a hazaérkezés időpontja is ideális volt számára, mert így nem kellett aznapra is szabit kivennie. Sőt ilyenkor új ételeket is meg tud kóstolni. „Szeretek enni, és ha külföldre utazom, akár csak egy napra is, új ételeket próbálhatok ki. A brit éttermek nagyon unalmasak, és  legtöbbször előfőzött tésztát vagy elősütött pizzát kínálnak” – indokolta.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version