nlc.hu
Szabadidő
MILF Manor reality kritika

„Ha nekem nincs öregszagom, a pasimnak se legyen” – Itt a legpusztítóbb tévés reality

„Mi történik itt? Egyszerre randizunk az apákkal és a fiaikkal?” – teszi fel az egyik női szereplő a fontos kérdést. A MILF Manorban negyvenes és ötvenes éveikben járó nők ismerkednek huszonéves fiúkkal, hogy aztán megérkezzenek a srácok faterjai, szintén értük versengve. Durván hangzik? Az is.

Hazánkban nem kavart akkora vihart, mivel nem valamelyik kertévé műsorán vagy a Netflixen volt látható, viszont hazájában óriási visszhang kísérte a TLC párkeresős realityje, a MILF Manor első évadát. A műfaj legaljának, a tévézés szégyenfoltjának kiáltották ki, és ha meghalljuk az alaphelyzetet, érthetővé válik a felháborodás.

A műsorban beköltöztettek egy villába egy csapatnyi friss húsra vágyó érett nőt (vagy ahogyan a címben utalnak rá: milfet), hogy aztán beküldjenek hozzájuk egy csomó fiatal, dögös pasit. A húsz-harmincéves korkülönbség az ismerkedők között sok néző számára már önmagában is bicskanyitogató lett volna, csakhogy jött a meglepetés: mindegyik beküldött srác valamelyik benti nő fia volt.

Egy pokoli első évad

Anyáknak és fiaiknak természetesen fogalmuk sem volt arról, hogy közös randi-realitybe mennek, és a műsor pikantériája abban rejlett, hogy az anyáknak úgy kellett a fiuk korosztályába tartozó srácokkal flörtölniük, hogy ennek a saját fiuk is szemtanúja volt, míg a fiúknak az anyjuk korosztályába tartozó nőket kellett fűzniük az édesanyjuk szeme láttára. Ez nemcsak iszonyatosan kellemetlenül hangzik, hanem az is.

Végső soron a fő konfliktus forrása ugyanis az volt, hogy az anyukák nagyon szerettek volna kufircolni a dögös fiatalokkal, közben pedig el szerették volna kerülni, hogy a szintén bent lévő fiacskájuk egy hozzájuk hasonlóan szexre vágyó anyuka karjaiban és ágyában kössön ki. Képmutatás? Még szép, de ez a nézőkön kívül itt senkinek sem tűnik fel.

A műsorfolyam természetesen bővelkedett szuperciki pillanatokban, például:

  • Amikor a furcsa felállás hatására az egyik anyukáról kiderült, hogy titokban lefeküdt a fia legjobb barátjával.
  • Amikor a fiúknak bekötött szemmel kellett „szexi masszázst” adniuk az anyukáknak, és nem tudták, ki mellé kerültek. És volt egy srác, aki véletlenül a saját édesanyját masszírozta érzéki módon… A reakciója, miután rájött? „Azt hiszem, elhányom magam”. Mi is.
  • Amikor a műsorban kiadott feladat az volt, hogy a fiúknak át kellett túrniuk magukat egy csomó női fehérneműn, és meg kellett találniuk köztük azokat, amik az anyjukhoz tartoztak. Aztán pedig az anyák kerültek sorra a férfi alsóneműk közt kutatva.
  • Amikor egyszerre két párnak kellett randira mennie, és a másik párban ott volt anyu is.
Milf Manor

Fotó: Warner Bros Discovery

Egyik tabu a másik után

A sort még hosszan lehetne folytatni, de talán már ennyiből is nyilvánvaló, hogy a MILF Manort olyan tévések találták ki, akik már nemcsak magasról tojnak az olyan szavakra, mint a morál és az erkölcs, hanem e szavak jelentését sem ismerik. Végtelenül számító, gonosz, a mocsokban fülig érő vigyorral tapicskoló műsor ez, ami szándékosan igyekszik minél több tabut áthágni.

Egy csomó önelégült, nárcisztikus szereplőt válogattak össze, akik a kamerák láttán még jobban hajlamosak kivetkőzni önmagukból, és a hírnév és pénz iránti vágyakozáson kívül kizárólag a libidójuk hajtja őket. Ezek után szinte már természetes, hogy a sok-sok randireality közül pont ehhez rendeltek be folytatást.

Egy folytatást, ami képes arra, hogy még egyet csavarjon a recepten, és összehozza a tökéletes ödipuszi rémálmot.

Ismét egy villában jönnek össze a milfek és a fiatal srácok, csakhogy ezúttal nem állnak egymással rokonságban (nagy kő esett le a szívemről). Amikor már épp kezdenének egymáshoz melegedni, hirtelen megérkezik egy rakás ötvenes pasi is, a fiúk apukái, akik szintén csapni kezdik a szelet pont ugyanazoknak a nőknek, mint a fiaik.

Barby, Jami és Kelly

Barby, Jami és Kelly (Fotó: Fotó: Warner Bros Discovery)

A pornóban jelenleg az egyik legnépszerűbb kategóriának – számomra érthetetlen okból – a mostohaanyás/mostohaszülős számít. Ezek a videókon a pornósok eljátsszák, hogy apu nincs otthon, vagy épp valami mást csinál (tévézik, videojátékozik, olvas…), így a kiéhezett, sokkal fiatalabb és unatkozó felesége jobb híján lefekszik a szexi mostohafiával.

Ehhez most egy kísértetiesen hasonló szituációt épített fel a MILF Manor gátlástalan stábja, csakhogy míg a pornóban a „színészek” csak eljátsszák, hogy egy családból valók, itt ez maga a valóság, és ez még akkor is megdöbbentő, ha odáig azért nem merészkedik a műsor – legalábbis az általam látott epizódokban –, hogy egy apa-fia páros édeshármasozzon valamelyik villalakó nővel.

Ettől még tény: ennyire közel a vérfertőzéshez még egyetlen mainstream műsor sem került.

Egy feminista üzenet?

Egyáltalán nem kell Karennek vagy KDNP-s országgyűlési képviselőnek lenni ahhoz, hogy valaki felháborodjon a MILF Manor második évadát nézve. Ez a műsor ugyanis már akkor bicskanyitogató, mielőtt a villába érnének a srácok faterjai. Volt olyan próbálkozás, hogy azzal védjék a produkciót, hogy mennyire igazságtalan, hogy a társadalom jó szemmel nézi az idősödő férfiak kapcsolatait a náluk sokkal fiatalabb nőkkel, miközben a fiatal pasikkal összejövő idősebb nőket elítéli. Szerintük a MILF Manor hozzájárulhat a tabusítás megszűnéséhez, a műsort nézve azonban nyilvánvaló, hogy ez inkább csak jól hangzó, álfeminista duma, miközben, ami mögötte van, nagyon nem ezt mutatja.

A MILF Manor női ugyanis nem szerelmet kereső, nyitott szingliknek tűnnek, hanem igazi csúcsragadozóknak, akik csak arra vágynak, hogy megkapják a rég áhított friss húst.

Milf Manor

Fotó: Warner Bros Discovery

Bármikor beleülnek a nekik tetsző srác ölébe, lenyalják a testükről, ami épp rajta van, parancsszóra smárolnak és olyan „finoman flörtölnek” a náluk 20-30 évvel fiatalabbakkal, hogy azt tényleg csak egy hajszál választja el attól, mintha azt mondanák a megismerkedés utáni első órában a tévékamerák előtt, hogy „Dugj meg itt rögtön!”

A készítőknek igaza van abban, hogy fordított esetben a társadalom igazságtalanul nagy toleranciaküszöbbel bír, és persze fel lehet hozni azt a magazinokból ismert okosságot is, hogy a szerelemben nem létezik korkülönbség, de az idősebb nő-fiatalabb férfi „tabut” biztosan nem egy olyan valóságshow fogja ledönteni, ahol ötvenes nők náluk harminc évvel fiatalabb, gyakorlatilag gyereknek tűnő srácokra próbálnak bármi áron rámászni.

Amikor a 21 éves Joey beleharap a 46 éves Christina fenekébe

Természetesen a második évadnak is megvannak a maga pikáns pillanatai. Amikor megjönnek az apukák, az egyik nő hangosan kiált fel:

Úristen, az apák dögösebbek, mint a fiaik!

Mindezt természetesen a srácok füle hallatára. Bónusz kellemetlenség a műsor készítőinek részéről, hogy apák és fiúk csoportos szobákban kénytelenek együtt aludni egy közös emeletes ágyon – ne aggódjunk, külön dugószoba is rendelkezésre áll –, és az alkotók valójában azzal sem törődtek, milyen a kapcsolat a való életben apák és fiaik között. Ennek köszönhetően sikerült például egy olyan apát is behozniuk, akivel a fia már évekkel korábban megszakította a kapcsolatot a férfi abuzív természete és viselkedése miatt.

A nők között a legfiatalabb a 45 éves Barby, az egykori sztriptíztáncosnő, akinek ma már saját marketingügynöksége van, a legidősebb pedig az 59 éves Kelly, a Pilates-oktató, aki gyerekként Vietnámban élte meg a háborút, ahonnan a szüleivel Saigon Vietkong általi elfoglalásakor menekült Amerikába.

Christina és Barby

Christina és Barby (Fotó: Fotó: Warner Bros Discovery)

A fiúk közül a legfiatalabb a 21 éves, rendezvényszervezőként dolgozó, és tényleg kölyökképű Joey, a legidősebb pedig a 27 éves, modellként és MMA-harcosként bemutatkozó Jacob, míg az apukák közül a legfiatalabb 51, a legidősebb pedig 57 éves. Közülük a műsorban szereplés leginkább az 54 éves Anthonyt rázta meg, ugyanis egy olasz családi étterem tulajdonosa, és attól tartott, mit szólnak majd a hozzájuk látogató családok, hogy a fiával egy ilyen műsorban szerepelnek. Jó eséllyel nem fogják az étterem falára bekeretezve kirakni a képet, amikor a kis Joey a jacuzziban beleharap a 46 éves, és a PR-területén dolgozó Christina fenekébe.

A MILF Manor az a műsor, ami a katasztrófaturista-típusú nézőket próbálja bevonzani. Szinte percenként szisszen fel az ember a cringe pillanatok tömkelegétől. Látjuk, ahogy apák és fiaik – legalábbis a többségük – is zavarban vannak attól, hogy egymás társaságában csajozzanak, ráadásul ugyanazokat a nőket fűzzék, mégsem mondanak semmire sem nemet. A juharsziruppal való testbekenéstől kezdve a csapatos férfisztriptíz-versenyen át (igen, apák és fiúk csapat is van, és megnézik egymás produkcióját…) itt tényleg minden van, pedig a cikk írásának pillanatáig még „csak” az első három rész látott napvilágot a második évadból. Sokszor naivan azt hiszem, hogy a reality-tévézés már elérte a mélypontját, de a MILF Manor bizonyítja, hogy mindig van lejjebb.

A MILF Manor epizódjai a TLC csatornán, illetve a Max kínálatában láthatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top