nlc.hu
Szabadidő
Előzetes érkezett a Futni mentem című filmhez

„Gyakran sportol együtt a megboldogulttal?” – Udvaros Dorottya, Tenki Réka és Csányi Sándor is szerepel az év romkomjában

Óriási sztárparádét, romantikát és sok-sok futást ígér a Valami Amerika-filmek rendezőjének új vígjátéka, a Futni mentem. A novemberben érkező filmhez végre előzetes érkezett.
Futni mentem

Herendi Gábor a Valami Amerika-trilógia és a Toxikoma után újra nagyjátékfilmmel jelentkezik. A Futni mentem már csak azért is különleges, mert ízig-vérig közönségfilm, közben mégis állami finanszírozás nélkül készült. A csupaszív, komikus helyzetekben bővelkedő sztoriról az alábbiakat tudhatjuk meg a produkció sajtóközleményéből:

Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít egy bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, amikor a férj váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. Emma (Trill Beatrix) a munkában és magánéletben sem találja a helyét. Dorina (Tenki Réka) a család helyet a karrierre koncentrál. Kata (Lovas Rozi) a két gyerekét neveli és arra vágyik, hogy hosszú évek után a párja, Ákos (Bányai Kelemen Barna) végre megkérje a kezét.

A futáshoz Vera egy edzőt (Ember Márk) kér fel, akivel korábban Emmának volt már egy kutyás kalandja. A karrierista Dorina a szomszéd kislánnyal kerül barátságba, akit egyedül nevel a rendőrezredes Tamás (Csányi Sándor). Az anya és lányai lehetetlennek tűnő vállalkozása a rokonokat és barátokat is váratlanul éri, Vera azonban nagyon eltökélt.

A Futni mentem november 28-tól látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top