nlc.hu
Szabadidő
Időjárás-előrejelzés.

Jégesők jönnek a jövő hét elején

A hőmérsékletre nem lesz panasz, de szerdáig záporok és jégesők zavarhatják meg a nyári napsütést.

Vasárnap az északi tájakon lesz több a gomoly- és fátyolfelhő, de még ott is sok napsütésre számíthatunk, majd délután délnyugat felől egyre több és vastagodó fátyolfelhő sodródik fölénk. Az északi területeken néhol előfordulhat zápor, késő délutántól pedig északnyugaton zivatar is. A délnyugati, nyugati szelet élénk, északkeleten erős lökések kísérhetik, a Nyugat-Dunántúlon viszont mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Hétfőn erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett általában több órára kisüthet a nap. A nap első felében főleg hazánk nyugati, délnyugati felén, majd máshol is sokfelé várható záporeső, zivatar. Felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Hajnalban helyenként párás lesz a levegő. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugati szelet élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések kísérik. A hőmérséklet délután 22 és 28 fok között valószínű.

gumicsizmás gyerek

Lesz némi csapadék a jövő hét elején (Fotó: Getty Images)

Kedden éjjel erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. A nap első felében sokfelé, majd szórványosan, egyre inkább keleten valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is várható. Estétől csökken a csapadékhajlam. A délnyugati, majd az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet a hajnali 12, 17 fokról délutánra 20 és 25 fok közé emelkedik.

Szerdán sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, esetleg zivatar, nagyobb eséllyel északkeleten és nyugaton. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. A nyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban 9, 15, délután 24, 29 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható. Helyenként számítani lehet záporesőre, zivatarra. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum 10, 17, a maximum-hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top