nlc.hu
Szabadidő
Kozák Danuta olimpiai indulása

Távol maradhat az olimpiától a hatszoros aranyérmes Kozák Danuta

Kétségessé vált Kozák Danuta indulása a Párizsi Olimpián, miután lezajlott a szegedi gyorsasági kajak-kenu válogatóverseny K–2 500 méteres száma.

Egy komoly botrány után van látszólag túl a magyar kajak-kenu sport. A hatszoros olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta verbális molesztálással vádolta meg Csipes Ferenc mesteredzőt. Előbb Csipes klubja, majd az edző is bocsánatot kért a vállalhatatlan kijelentésekért, de a sportvezető ragaszkodott hozzá, hogy csak akkor indítja Danutát a kajak négyesben, ha értékelhető eredményt mutat fel egyesben is a válogatókon.

SPortolónő mosolyog

Kozák Danuta olimpiai indulása veszélybe került (Fotó: Sajtóklub RTL Klub)

A dolog pikantériája, hogy a botrány nyomán felbomlott a K2-es hajónk is, ahol Kozák mögött épp Csipes lánya, Tamara ült.

Kozák Danutának így a héten lezajlott szegedi válogatóversenyen kellett volna bebizonyítania, hogy helye van a kettes vagy négyes hajóban, ám nem sikerült, a leggyorsabb idővel Csipes tanítványai végeztek.

Így most – ahogy a Nemzeti Sport jövendöli – a hatszoros olimpiai bajnok Kozák, aki az egyes döntő után elhagyta a válogatóverseny helyszínét – nagy eséllyel nem lesz ott Párizsban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top