nlc.hu
Szabadidő
A cél előtt előtt előzték meg a 20 kilométeres gyalogláson

Korán örült a 20 kilométeres gyalogláson, a cél előtt előzték meg

Váratlan fordulattal dőlt el a harmadik hely sorsa a 20 kilométeres női gyaloglásban Rómában.

Drámai pillanatok játszódtak le a nők 20 kilométeres gyaloglóversenyén a szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon, Rómában.

A versenyt a hazaiak olimpiai címvédője, Antonella Palmisano nyerte 1:28:08-as időeredménnyel, míg a második egy másik olasz, Valentina Trapletti lett.

Laura Garcia-Caro spanyol atléta a női 20 km-es gyaloglás döntőjében az atlétikai Európa-bajnokságon a római Olimpiai Stadionban 2024. június 7-én

Laura Garcia-Caro spanyol atléta a női 20 kilométeres gyaloglás döntőjében az atlétikai Európa-bajnokságon a római Olimpiai Stadionban 2024. június 7-én (Fotó: Andreas SOLARO / AFP)

A bronzérem sorsa azonban váratlan fordulattal dőlt el. A stadionba harmadikként érkező spanyol Laura García-Caro már zászlóval a nyakában, boldogan ünnepelte a dobogós helyezését, amikor az utolsó métereken megelőzte az ukrán Ludmilla Oljanovszka.

A spanyol versenyzőt teljes meglepetésként érte az előzés, és már nem is tudott rá reagálni. 

A mezőnyben egyébként három magyar is volt: Récsei Rita (1:32:55) a 14., Madarász Viktória (1:37:43 óra) 26., Spiller Tiziana (1:43:56) a 30. helyen zárt.

(24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top