nlc.hu
Szabadidő
Hőségriasztás 2024 június 19.

Legmagasabb fokú hőségriasztás lép érvénybe itthon

A hőségriasztás szerda hajnaltól jelenleg szombat éjfélig érvényes.

Az országos tisztifőorvos a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás fokozatot rendelte el Magyarország egész területére 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

A katasztrófavédelem és a népegészségügy illetékesei kérik,

hogy a nagy melegben tartózkodók igyanak több vizet.

Legmagasabb fokú hőségriasztás lép érvénybe itthon

A déli órákban lehetőleg senki ne menjen a tűző napra, a napvédő krém, sapka, vagy kalap viselése erősen ajánlott. Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát. Az autóvezetőkre is kedvezőtlen hatással lehet a rendkívüli meleg.

A gyermekeket, háziállatokat néhány percre se

hagyják magukra a parkoló autóban, mivel még a félárnyékban parkoló jármű utastere is életveszélyesen felmelegedhet. Autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot látva hívjuk a 112-es segélyhívót. A hőségriasztások híre a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által üzemeltetett VÉSZ applikáción keresztül is elérhető. A VÉSZ felhasználói már a riasztás kihirdetésekor rövid szöveges üzenetben értesítést kapnak annak időtartamáról és fokozatáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top