nlc.hu
Szabadidő
A 6-os villamoson tujázott egy fiatal

A 6-os villamoson tujázott egy fiatal, 200 ezres bírság is járhat ezért

Nemcsak magukat, hanem másokat is veszélyeztetnek ezzel.

A villamos ütközőjén guggolva utazott, azaz tujázott egy fiatal a 6-os villamoson Budapesten – számolt be a Tények. Az illető csupán a szélvédőbe kapaszkodott, olykor csak fél kézzel. A balesetveszélyes jelenetről videó is készült, amit több közösségi oldalra is feltöltöttek. A villamos a Jászai Mari tér környékén járt, amikor észrevette a tujázót a felvételt készítő autós.

A Combinók akár 50 km / órával is mehetnek, a tujázás így életveszélyes is lehet. Pár éve tragédia is lett ebből: egy 10 éves fiú leesett a budapesti 14-es villamos ütközőjéről és súlyos koponyasérüléseket szenvedett.

Szakemberek szerint ilyenkor azonnal szólni kell a villamos vezetőjének, ők ugyanis nem látják az ütközőt, a holtterükben van. Az utasok akár a vészjelzőcsengőkkel is jelezhetik a sofőrnek, ha ilyet tapasztalnak.

Ha elkapták volna az illegális tujázót, akkor közúti közlekedési szabályok kisebbfokú megsértése miatt indítottak volna eljárást ellene. Ezért akár 200 ezer forintos pénzbírság is kiszabható.

Egyre gyakrabban utaznak így főleg fiatalok, és nem azért, mert bliccelni akarnak, hanem mert, ha felvétel készül, azzal népszerűek lehetnek pár napig az interneten. Tavaly két esetről is hírt adtunk: decemberben – ugyancsak Budapesten – az 1-es villamoson ütközőjén utazott egy fiatal a csípős hideg ellenére, februárban pedig a miskolciakat sokkolta egy tujázó. Öt évvel ezelőtt arra is volt példa, hogy egyszerre 6 gyerek utazott az ütközőn állva.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top