nlc.hu
Szabadidő
Interjú Az auschwitzi tetováló című sorozat alkotóival

„Kezdettől fogva tudtuk, hogy nem tudjuk újra felépíteni Auschwitzot”

Auschwitzban kizárólag dokumentumfilmek forgatására adnak engedélyt, viszont aki egy játékfilm- vagy sorozat helyszíneként használná a haláltábort, az kénytelen díszletként felépíteni azt. Az auschwitzi tetováló producere, Claire Mundell és az epizódok rendezője, Tali Shalom-Ezer mesélt nekünk arról, hogyan birkóztak meg a feladattal.
Claire Mundell és Tali Shalom-Ezer

Az auschwitzi tetováló című minisorozat megmutatja, hogy a szerelem tényleg a legképtelenebb helyeken születhet meg. Akár Auschwitzban, egy haláltábor közepén. Az igaz történetet feldolgozó könyvből készült minisorozat alkotói, Claire Mundell és Tali Shalom-Ezer maguk is meglepődtek azon, hogy a nézők sokkal könnyebben hiszik el a történet legkegyetlenebb aspektusait, mint azt, hogy egy ennyire borzalmas helyen valódi, ráadásul egy életen át tartó szerelem születhetett.

A két alkotó arról is mesélt az nlc-nek, hogy milyen kihívás elé állította őket Auschwitz – vagy legalábbis egy részének – újraépítése díszlet formájában, és milyen segítséget nyújtottak azoknak a színészeknek és stábtagoknak, akiket érzelmileg megterhelt az élmény.

Az auschwitzi tetováló epizódjai a SkyShowtime kínálatában láthatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top